Awokado z niespodzianką

Jeśli jesteście miłośnikami awokado, ten przepis z pewnością stanie się Waszym ulubionym ? Po prostu nie ma innej opcji!?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Główne składniki

  1. 1 szt. awokado
  2. 1 szt. jajko
  3. 1 szczypta sól
  4. 1 szczypta pieprz
  5. 4 plastry boczek

Sos

  1. 1 łyżeczka musztarda
  2. 80 ml oliwa z oliwek
  3. parmezan do dekoracji
  4. 40 ml ocet winny
  5. 1/2 łyżeczki sól
  6. 1/2 łyżeczki pieprz
  7. 1 ząbek czosnek
  8. 1 łyżka estragon
Sposób przygotowania:

1. Podziel awokado na pół i usuń skórkę i pestkę.

Obrazek

2. Przygotuj jajko w koszulce.

Obrazek

3. Do połówki awokado włóż przygotowane jajko. Następnie obie części dopraw do smaku solą i pieprzem.

Obrazek

4. Przy pomocy boczku w plastrach owiń awokado dookoła. Następnie podsmaż z każdej strony na patelni.

Obrazek

5. W międzyczasie przygotuj sos, łącząc ze sobą: ocet winny, sól, pieprz, czosnek, estragon, musztardę oraz oliwę z oliwek.

Obrazek

6. Gotowe awokado skropl przygotowanym wcześniej sosem i posyp parmezanem. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Jak szybko obrać pomarańczę? Ania Starmach ma sprawdzony sposób
Jak szybko obrać pomarańczę? Ania Starmach ma sprawdzony sposób
Tradycyjny śledzik w świątecznej oprawie. Wygląda jak z designerskiej książki kucharskiej
Tradycyjny śledzik w świątecznej oprawie. Wygląda jak z designerskiej książki kucharskiej
Złota proporcja sosu. Trzymaj się tych zasad, a żurawina wyjdzie lepsza niż u bacy
Złota proporcja sosu. Trzymaj się tych zasad, a żurawina wyjdzie lepsza niż u bacy
Zamiast sałatki robię wigilijne szaszłyki. Wyglądają uroczyście i każdy chętnie sięga
Zamiast sałatki robię wigilijne szaszłyki. Wyglądają uroczyście i każdy chętnie sięga
Dorzucam do jajek i smażę. Kotlety są zdrowsze i smaczniejsze
Dorzucam do jajek i smażę. Kotlety są zdrowsze i smaczniejsze
Dodaj do naleśników. Nie będą pękały przy zawijaniu
Dodaj do naleśników. Nie będą pękały przy zawijaniu
Makowiec z lodówki. Przepis na wigilijny hit z domową masą makową
Makowiec z lodówki. Przepis na wigilijny hit z domową masą makową
Zalewam śledzie tym sosem. Tak smaczne, że trudno wytrzymać do kolacji wigilijnej
Zalewam śledzie tym sosem. Tak smaczne, że trudno wytrzymać do kolacji wigilijnej
Prawie wszyscy smażą grzyby w ten sposób. Tylko najlepsze gospodynie wiedzą, że to prosta droga do katastrofy
Prawie wszyscy smażą grzyby w ten sposób. Tylko najlepsze gospodynie wiedzą, że to prosta droga do katastrofy
Na kolację wigilijną robię dorsza. Nie ma ości, a ta panierka chrupie aż miło
Na kolację wigilijną robię dorsza. Nie ma ości, a ta panierka chrupie aż miło
Nie bawię się w dekorowanie pierników. Zanurzam w czekoladowej glazurze i gotowe
Nie bawię się w dekorowanie pierników. Zanurzam w czekoladowej glazurze i gotowe
Nie eksperymentuję ze śledziami. Rok temu moczyłam je w ten sposób i wyszły doskonałe
Nie eksperymentuję ze śledziami. Rok temu moczyłam je w ten sposób i wyszły doskonałe
NIE WYCHODŹ JESZCZE! MAMY COŚ SPECJALNIE DLA CIEBIE 🎯