Awokado z niespodzianką

Jeśli jesteście miłośnikami awokado, ten przepis z pewnością stanie się Waszym ulubionym ? Po prostu nie ma innej opcji!?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Główne składniki

  1. 1 szt. awokado
  2. 1 szt. jajko
  3. 1 szczypta sól
  4. 1 szczypta pieprz
  5. 4 plastry boczek

Sos

  1. 1 łyżeczka musztarda
  2. 80 ml oliwa z oliwek
  3. parmezan do dekoracji
  4. 40 ml ocet winny
  5. 1/2 łyżeczki sól
  6. 1/2 łyżeczki pieprz
  7. 1 ząbek czosnek
  8. 1 łyżka estragon
Sposób przygotowania:

1. Podziel awokado na pół i usuń skórkę i pestkę.

Obrazek

2. Przygotuj jajko w koszulce.

Obrazek

3. Do połówki awokado włóż przygotowane jajko. Następnie obie części dopraw do smaku solą i pieprzem.

Obrazek

4. Przy pomocy boczku w plastrach owiń awokado dookoła. Następnie podsmaż z każdej strony na patelni.

Obrazek

5. W międzyczasie przygotuj sos, łącząc ze sobą: ocet winny, sól, pieprz, czosnek, estragon, musztardę oraz oliwę z oliwek.

Obrazek

6. Gotowe awokado skropl przygotowanym wcześniej sosem i posyp parmezanem. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Na obiad robię schabowe po kowalsku. Tak pyszne, że nie zostaje po nich ani okruszek
Na obiad robię schabowe po kowalsku. Tak pyszne, że nie zostaje po nich ani okruszek
Kluski robię z 3 składników. Nie używam ani mąki, ani skrobi
Kluski robię z 3 składników. Nie używam ani mąki, ani skrobi
Ekspresowa kiełbaska z kurczaka. Przepis dostałam od rodziny ze wsi
Ekspresowa kiełbaska z kurczaka. Przepis dostałam od rodziny ze wsi
Koreańczyk zjadł ryż na mleku. Jego reakcji na polski przysmak nie da się zapomnieć
Koreańczyk zjadł ryż na mleku. Jego reakcji na polski przysmak nie da się zapomnieć
Zamiast szarlotki, robię proste ciasto z jabłkami. Wygląda jak krwisty salceson
Zamiast szarlotki, robię proste ciasto z jabłkami. Wygląda jak krwisty salceson
Wlewam 2 łyżki do smalcu. Dzięki temu jest śnieżnobiały i aksamitny
Wlewam 2 łyżki do smalcu. Dzięki temu jest śnieżnobiały i aksamitny
Najgorszy błąd przy smażeniu grzybów. Przez to tracą smak i stają się glutowate
Najgorszy błąd przy smażeniu grzybów. Przez to tracą smak i stają się glutowate
Biszkopt bez proszku do pieczenia. Wychodzi lekki i puszysty jak obłoczek
Biszkopt bez proszku do pieczenia. Wychodzi lekki i puszysty jak obłoczek
Babciny przepis na "kapustę drewnianą". To proste, tanie i smaczne danie z ziemniaków
Babciny przepis na "kapustę drewnianą". To proste, tanie i smaczne danie z ziemniaków
Sypię do ciasta zamiast mąki. Wychodzi pulchne, wilgotne i aromatyczne
Sypię do ciasta zamiast mąki. Wychodzi pulchne, wilgotne i aromatyczne
Nie popełniaj tego błędu. Sprawdź, gdzie wyrzucać fusy po kawie
Nie popełniaj tego błędu. Sprawdź, gdzie wyrzucać fusy po kawie
Rosół robię na takim mięsie i podaję z ziemniakami. Jest bardziej treściwy niż z kury
Rosół robię na takim mięsie i podaję z ziemniakami. Jest bardziej treściwy niż z kury