Wraz z początkiem weekendu przychodzimy do Was z propozycją, która z pewnością skradnie Wasze serca! Pyszne bananowo-czekoladowe szaleństwo już na stałe zadomowi się w Waszych domach. Po prostu nie ma innej opcji.
Pyszności
06.10.2017 | aktual.: 06.10.2017 21:59
Składniki:
400 g ciasto francuskie
1 szt. jajko
1/3 szkl. Nutella
1 szt. banan
1/3 szkl. orzechy laskowe posiekane
Sposób przygotowania:
1. Ciasto podziel na kilka kwadratów. W przypadku połowy takich elementów wykrój środek (jak na zdjęciu poniżej). Następnie nałóż je na całe kwadraty i rozprowadź po całej powierzchni roztrzepane jajko.
2. Piecz kieszonki z ciasta francuskiego przez 15 minut w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku.
3. Przy pomocy łyżki zrób w każdej kieszonce otwór. Następnie rozprowadź w nim nutellę.
4. Do każdej kieszonki włóż kawałek banana.
5. Ponownie umieść blaszkę w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku i piecz przez 5 minut.
6. Posyp każdą kieszonkę posiekanymi orzechami laskowymi i ciesz się pysznym smakiem przygotowanego deseru.