Tym razem mamy dla Was pyszne i efektowne batony, które przygotowaliśmy z czekoladowego brownie ❤ To dopiero pyszności w najlepszym wydaniu ?
Pyszności
Składniki:
1 1/4 szkl. mąka
2 łyżki kakao
orzeszki do dekoracji
M&M's do dekoracji
1 łyżeczka proszek do pieczenia
2 szkl. czekolada gorzka i mleczna, posiekana
1 szkl. brązowy cukier
1 szkl. biały cukier
5 szt. jajka
100 g czekolada mleczna
posypki cukrowe do dekoracji
płatki śniadaniowe do dekoracji
Sposób przygotowania:
1. W misce połącz ze sobą mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj.
2. Do miski przelej roztopione czekolady (2 szklanki). Następnie dodaj brązowy i biały cukier.
3. Na samym końcu dodaj stopniowo jajka.
4. Czas połączyć produkty sypkie z mokrymi. Powstałą mieszankę przelej do formy do pieczenia i piecz przez 35 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
5. Gotowe i ostudzone brownie podziel na trójkąty (jak na zdjęciu poniżej).
6. Jedną krawędź każdego batonu zanurz w mlecznej czekoladzie (przygotowanej w kąpieli wodnej), a następnie udekoruj przy pomocy posypek.