Szukacie pomysłu na przekąskę, która zrobi furorę na najbliższej imprezie? Nasze chipsy sprawdzą się w tej roli doskonale ?
Składniki:
3 szt. ziemniaki podzielone na cienkie plastry
1 łyżka sól
1/4 szkl. masło roztopione
1 pęczek szczypiorek posiekany
4 łyżki płatki chilli
1/4 szkl. parmezan
2 ząbki czosnek
Sposób przygotowania:
1. Podziel ziemniaki na cieniutkie plasterki. Następnie wrzuć je do osolonej wody i odstaw na 20 minut.
2. Każdy plasterek posmaruj roztopionym masłem.
3. Następnie stwórz 4 warianty z użyciem szczypiorku, parmezanu, płatków chilli i płatków czosnku. Każdy plasterek ziemniaka przykryj kolejnym kawałkiem ziemniaka i ponownie posmaruj masłem.
4. Piecz w piekarniku ok. 5-10 minut (temp. 200 stopni Celsjusza). I gotowe!