PrzepisPrzekąskiChipsy domowej roboty na 4 sposoby

Chipsy domowej roboty na 4 sposoby

Chipsy domowej roboty na 4 sposoby
Pyszności

29.07.2018 17:00, aktual.: 30.07.2018 08:13

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Szukacie pomysłu na przekąskę, która zrobi furorę na najbliższej imprezie? Nasze chipsy sprawdzą się w tej roli doskonale ?

Składniki:

  1. 3 szt. ziemniaki podzielone na cienkie plastry
  2. 1 łyżka sól
  3. 1/4 szkl. masło roztopione
  4. 1 pęczek szczypiorek posiekany
  5. 4 łyżki płatki chilli
  6. 1/4 szkl. parmezan
  7. 2 ząbki czosnek
Sposób przygotowania:

1. Podziel ziemniaki na cieniutkie plasterki. Następnie wrzuć je do osolonej wody i odstaw na 20 minut.

Obraz

2. Każdy plasterek posmaruj roztopionym masłem.

Obraz

3. Następnie stwórz 4 warianty z użyciem szczypiorku, parmezanu, płatków chilli i płatków czosnku. Każdy plasterek ziemniaka przykryj kolejnym kawałkiem ziemniaka i ponownie posmaruj masłem.

Obraz

4. Piecz w piekarniku ok. 5-10 minut (temp. 200 stopni Celsjusza). I gotowe!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także