Czekolada różowa - już ją próbowałaś?

Mam ogromną słabość do słodyczy, A skoro już o nich mowa, czekolada różowa skradłaby Twoje serce od pierwszego kęsa? Miałeś już okazję ją spróbować?

Obrazekdocesbolacoes
Frania

Ja po raz pierwszy spróbowałam różowej czekolady podczas pobytu za granicą kilka miesięcy temu. Byłam bardzo ciekawa jak mój ulubiony smakołyk będzie smakować i wyglądać na żywo w różowym wydaniu.

I muszę przyznać, że jestem zachwycona! Dlatego chcę zdradzić Ci kilka informacji na temat oryginalnego przysmaku ?

Czekolada różowa powstała w szwajcarskiej firmie Barry Callebaut. Nazywa się "Ruby", a jej kolor jest po prostu zachwycający!

Nad recepturą pracowano przez 10 lat. Smakołyk powstał na bazie rubinowego kakaowca. Rośnie on w Brazylii, Ekwadorze oraz Wybrzeżu Kości Słoniowej.

Do 3 rodzajów czekolady: mlecznej, gorzkiej i białej doszła kolejna odmiana!

Co więcej, warto wiedzieć, że na nowy smak musieliśmy czekać ponad 80 lat! Ostatnia na rynku pojawiła się biała czekolada w latach 30 ubiegłego wieku.

Czekolada różowa może z łatwością podbić cały świat. A Ty chciałbyś ją skosztować?
Wybrane dla Ciebie
Babciny przepis na "kapustę drewnianą". To proste, tanie i smaczne danie z ziemniaków
Babciny przepis na "kapustę drewnianą". To proste, tanie i smaczne danie z ziemniaków
Sypię do ciasta zamiast mąki. Wychodzi pulchne, wilgotne i aromatyczne
Sypię do ciasta zamiast mąki. Wychodzi pulchne, wilgotne i aromatyczne
Nie popełniaj tego błędu. Sprawdź, gdzie wyrzucać fusy po kawie
Nie popełniaj tego błędu. Sprawdź, gdzie wyrzucać fusy po kawie
Rosół robię na takim mięsie i podaję z ziemniakami. Jest bardziej treściwy niż z kury
Rosół robię na takim mięsie i podaję z ziemniakami. Jest bardziej treściwy niż z kury
Ten dodatek do obiadu był hitem w PRL. Jest nie tylko smaczny, ale też zdrowy
Ten dodatek do obiadu był hitem w PRL. Jest nie tylko smaczny, ale też zdrowy
Dzisiaj trudno ją dostać w sklepach. Dlatego zakasałam rękawy i zrobiłam sama
Dzisiaj trudno ją dostać w sklepach. Dlatego zakasałam rękawy i zrobiłam sama
Ryba nie rozpadnie się podczas smażenia. Tylko pamiętaj o kilku rzeczach
Ryba nie rozpadnie się podczas smażenia. Tylko pamiętaj o kilku rzeczach
Takie naleśniki zastępują racuchy. Pulchne i sycące jak żadne inne
Takie naleśniki zastępują racuchy. Pulchne i sycące jak żadne inne
Dodaj 2 łyżeczki do ciasta na szarlotkę. Wyjdzie jeszcze bardziej kruche i lżejsze
Dodaj 2 łyżeczki do ciasta na szarlotkę. Wyjdzie jeszcze bardziej kruche i lżejsze
Pij ten sok codziennie. Efekty zauważysz bardzo szybko
Pij ten sok codziennie. Efekty zauważysz bardzo szybko
Piekę na Wszystkich Świętych. Tak pyszne, że ciotki co roku proszą o przepis
Piekę na Wszystkich Świętych. Tak pyszne, że ciotki co roku proszą o przepis
Powinni zajadać seniorzy i dzieci. Ma dużo białka, świetnie działa na stawy i poprawia odporność
Powinni zajadać seniorzy i dzieci. Ma dużo białka, świetnie działa na stawy i poprawia odporność