Czekolada różowa - już ją próbowałaś?
Mam ogromną słabość do słodyczy, A skoro już o nich mowa, czekolada różowa skradłaby Twoje serce od pierwszego kęsa? Miałeś już okazję ją spróbować?
Ja po raz pierwszy spróbowałam różowej czekolady podczas pobytu za granicą kilka miesięcy temu. Byłam bardzo ciekawa jak mój ulubiony smakołyk będzie smakować i wyglądać na żywo w różowym wydaniu.
I muszę przyznać, że jestem zachwycona! Dlatego chcę zdradzić Ci kilka informacji na temat oryginalnego przysmaku ?
Czekolada różowa powstała w szwajcarskiej firmie Barry Callebaut. Nazywa się "Ruby", a jej kolor jest po prostu zachwycający!
Nad recepturą pracowano przez 10 lat. Smakołyk powstał na bazie rubinowego kakaowca. Rośnie on w Brazylii, Ekwadorze oraz Wybrzeżu Kości Słoniowej.
Do 3 rodzajów czekolady: mlecznej, gorzkiej i białej doszła kolejna odmiana!
Co więcej, warto wiedzieć, że na nowy smak musieliśmy czekać ponad 80 lat! Ostatnia na rynku pojawiła się biała czekolada w latach 30 ubiegłego wieku.