PrzepisCzosndogi - hot dogi w nowym wydaniu
Czosndogi - hot dogi w nowym wydaniu
Czosndogi, czyli hot dogi na wypasie podbijają Internet, dlatego też przepis na smaczną przekąskę musiał pojawić się również w naszej kuchni 😉
Frania
30.06.2020 | aktual.: 09.09.2020 15:09
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Oczywiście specjalnie z myślą o Was przygotowaliśmy dwie wersje przepisu. Po pierwsze, mamy dla Was recepturę z gotową bułką czosnkową. Po drugie, pokazujemy Wam jak od podstaw przygotować czosnkowe pieczywo. Sami zdecydujcie, która wersja jest dla Was lepsza 😉
Genialne czosndogi przygotowaliśmy przy pomocy OVI SMART marki Philips.
Składniki:
Czosndog z gotową bagietką
- 1 szt. bagietka czosnkowa
- 1/2 szkl. mozzarella
- 2 szt. parówka
- 4 łyżki czerwona kapusta
- 2 szt. ogórek konserwowy
- 1 łyżka pietruszka posiekana
- musztarda do smaku
Czosndog od podstaw
- 1 szczypta sól
- 1/4 szkl. pietruszka posiekana
- 1/2 szkl. mozzarella
- 1 szt. pomidor
- 1/2 szt. cebula
- 1/4 szkl. szczypiorek
- 2 szt. parówki
- sos czosnkowy do smaku
- 1 szt. bagietka
- 60 g masło roztopione
- 2 ząbki czosnek
Sposób przygotowania: