Deser na zimno z ananasem to najlepszy pomysł, aby choć na chwilę w naszym domu pojawiło się lato. To po prostu idealny patent na obłędne słodkości dla całej rodziny!
Pyszności
28.02.2021 | aktual.: 01.03.2021 19:02
Składniki:
3 szt. galaretka ananasowa
750 ml wrzątek
7 szt. czereśnie w syropie
7 szt. ananasy w plastrach
600 g serek homogenizowany
1 szt. galaretka krystaliczna
150 ml wrzątek
Sposób przygotowania:
1. Rozpuść trzy galaretki we wrzątku. Następnie rozlej 250 ml mieszanki w formie do pieczenia i wstaw do lodówki na 20-30 minut.
2. Następnie ułóż na galaretkowej warstwie ananasy i czereśnie (tak jak na zdjęciu poniżej). Pamiętaj, aby przed ułożeniem owoców w formie, zanurzyć je w misce z rozpuszczonymi galaretkami. Ponownie wstaw do lodówki tym razem na 10 minut.
3. Po tym czasie rozlej pozostałą część galaretkowej mieszanki w formie. Po raz kolejny wstaw do lodówki do całkowitego stężenia.
4. Połącz serek homogenizowany z ostudzoną galaretką krystaliczną. Następnie rozlej w formie i wstaw po raz kolejny do lodówki. Tym razem na 45 minut.