Dominikańczyk zjadł obiad w barze mlecznym. Uwagę zwrócił zwłaszcza na jedno danie

JT to youtuber publikujący pod pseudonimem Vigo's Dad. Mężczyzna pochodzi z Dominikany, jednak od lat mieszka w Polsce. Na swoim kanale pokazuje, jak wygląda codzienne życie w naszym kraju. W ostatnim czasie wybrał się do baru mlecznego. "Takie dobre. Każdy kęs" - powiedział.

Co Dominikańczyk sądzi o polskich barach mlecznych?Co Dominikańczyk sądzi o polskich barach mlecznych?
Źródło zdjęć: © Adobe Stock, YouTube

JT jest Dominikańczykiem, który dorastał w Londynie. Kilka lat temu przeprowadził się do Polski. Na swoim kanale publikuje filmiki dotyczące tego, jak wygląda codzienne życie w Polsce. Youtuber obala stereotypy, jakie krążą o Polakach. Nie boi się poruszać niewygodnych tematów, m.in. związanych z polityką. Na kanale często pojawiają się recenzje z restauracji serwujących polskie dania.

W związku z tą serią youtuber wybrał się do jednego ze stołecznych barów mlecznych, gdzie serwowane są klasyczne, polskie potrawy. Jak się okazało, większość z nich bardzo przypadła mu do gustu, a jedna z nich nawet do zachwyciła.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Lasagne z cukinii

Co Dominikańczyk sądzi o barach mlecznych?

Na początku filmu, youtuber opowiedział swoim widzom o historii barów mlecznych. Podkreślił, że czasy ich świetności już dawno minęły, jednak mimo to, nadal odwiedza je wiele osób. Mężczyzna zamówił niejedno, a kilka dań. Kwota, jaką musiał uiścić za rachunek, wynosiła aż 135 złotych, co w barze mlecznym jest nie lada wydatkiem. Na stole wylądowały typowe polskie potrawy, takie jak chłodnik, pierogi z kapustą i grzybami, krokiety z pieczarkami, kotlet sojowy, placki ziemniaczane z cukrem, naleśniki nadziewane serem, kaszę jęczmienną, sos grzybowy, marchewka z groszkiem czy fasolka szparagowa.

"Gdyby był cieplejszy, dałbym mu 9 punktów"

JT oceniał wszystkie dania w skali od 1 do 10. Na pierwszy ogień poszedł chłodnik. Youtuber podkreślił, że nie przepada za zimnymi daniami, ani za zupami w ogóle, jednak określił go mianem smacznego i ostatecznie, dał mu 8 punktów. "Gdyby był cieplejszy, dałbym mu 9 punktów" - wyznał. Następnie, spróbował fasolki szparagowej, którą to zajadamy się latem. "Nic wielkiego, po prostu fasola" - powiedział i przyznał jej 6 punktów. Zachwycił się jednak sosem grzybowym, którym to polał sobie kaszę jęczmienną. "Jest niesamowity. Zero rozczarowania. Jak na razie to jedzenie jest pyszne. Czuć, że domowe" - wyznał poruszony. Danie otrzymało aż 10 punktów, podobnie jak krokiety z pieczarkami oraz placki ziemniaczane.

Ku zdziwieniu polskich widzów, pierogi z kapustą nie wywołały już takiego zachwytu. Zdaniem youtubera, brzeg ciasta był za twardy, a farsz zbyt kwaśny, co spowodowało, że dał im "zaledwie" 7 punktów.

Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej