Domowa granola

Jeśli lubisz granolę, już za chwilę dowiesz się jak w prosty i szybki przygotować sposób domowy produkt. Palce lizać!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 3/4 szkl. migdały całe
  2. 3/4 szkl. orzechy nerkowca
  3. 1 szczypta sól
  4. 1/2 szkl. nasiona dyni
  5. 1/2 szkl. nasiona słonecznika
  6. 1/3 szkl. płatki kokosowe
  7. 1/2 szkl. suszona żurawina
  8. 1/3 szkl. olej kokosowy
  9. 1/3 szkl. miód
  10. 1 łyżka ekstrakt waniliowy
  11. 1 łyżeczka cynamon

Sposób przygotowania:

1. W blenderze połącz ze sobą: migdały, orzechy nerkowca, nasiona dyni i słonecznika oraz suszoną żurawinę.

Obrazek

2. Na małym ogniu podgrzej olej kokosowy, miód, ekstrakt waniliowy i cynamon.

Obrazek

3. Dodaj wcześniej przygotowaną mieszankę oraz suszoną żurawinę. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

4. Powstałą mieszankę przełóż na papier pieczeniowy i uformuj z niej prostokąt. Wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. I to wszystko!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej