Oto przepis na pyszną i fitową nutellę, którą przygotujesz w zaciszu własnego domu. Jest to po prostu genialna kombinacja, której nie możesz przegapić!
Pyszności
01.06.2019 | aktual.: 19.03.2024 11:21
Składniki:
250 g orzechy laskowe
150 g orzechy nerkowca
300 ml mleko migdałowe
1/2 szkl. syrop klonowy
3 łyżki kakao
1/2 łyżeczki sól
Sposób przygotowania:
1. Zagotuj mleko migdałowe. Następnie zalej orzechy nerkowca. Odstaw na 3-4- godziny.
2. Umieść orzechy laskowe na blaszce do pieczenia i wstaw do piekarnika na 8-10 minut (temp. 180 stopni). Dzięki temu zabiegowi pozbędziesz się niepotrzebnych łupinek.
3. W blenderze połącz ze sobą: mleko migdałowe z orzechami nerkowca, syrop klonowy, orzechy laskowe, kakao i sól.