PrzepisDeseryDomowe lody z KitKat'em w rożku z ciasta francuskiego

Domowe lody z KitKat'em w rożku z ciasta francuskiego

Domowe lody z KitKat'em w rożku z ciasta francuskiego
Pyszności
11.07.2018 09:00, aktualizacja: 20.08.2018 08:11

Czas na ochłodę!

A skoro ochłoda to wiadomo... lody! ;)

Składniki:

  1. 150 g batoniki Kit Kat
  2. 160 g mleko skondensowane
  3. 300 ml śmietana 30%
  4. 1 szt. ciasto francuskie
  5. 50 ml polewa do lodów
  6. 20 g posypka do deserów
Sposób przygotowania:

1. W malakserze rozdrobnij batoniki KitKat

469451191907413027

2. Pokruszone batoniki wymieszaj z mlekiem skondensowanym aby uzyskać jednolitą masę

469451191907478563

3. Ubij śmietanę 30% i dodawaj do KitKat'owej masy delikatnie mieszając

469451191907544099

4. Przełóż masę lodową do pojemnika i włóż do zamrażarki na noc

469451191907609635

5. Ciasto francuskie pokrój na 2-centymetrowe paski

469451191907675171

6. Z papieru stwórz rożki, na które następnie nawiń folie aluminiową. W ten sposób otrzymasz formę na rożki z ciasta francuskiego. Nawijaj wycięte paski na foremki tak aby otrzymać około 10-centymetrowe rożki

469451191907740707

7. Gdy będą gotowe, włóż je do piekarnika na 10 minut i piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza

469451191907806243

8. Gdy rożki będą gotowe, poczekaj aż ostygną i wypełnij je lodami

469451191907871779

9. Możesz wykończyć je ulubioną polewą oraz posypką. Gotowe!

469451191907937315
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także