Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pieczonych klopsików faszerowanych papryką, cebulą i serem.
Pyszności
Składniki:
800 g wołowina zmielona
1 łyżka olej
1 szt. cebula pokrojona w kostkę
1 szt. czerwona papryka pokrojona w kostkę
1 szt. zielona papryka pokrojona w kostkę
1 szt. żółta papryka pokrojona w kostkę
przyprawy
4 plastry mozarella
1 szklanka ser żółty starty
Sposób przygotowania:
1. Z wołowiny ulep 4 równej wielkości placki. Do każdego placka przyłóż szklankę i przylep do jej boków mięso tak, aby powstał taki sam kształt, jak na poniższym zdjęciu.
2. Na patelni rozgrzej olej, a następnie wrzuć na nią cebulę. Kiedy się zeszkli dodaj pokrojone papryki i dopraw je według uznania. Smaż tak długo, aż będą miękkie.
3. Do każdego klopsika nałóż po 1 plastrze oraz przygotowany farsz cebulowo-paprykowy.
4. Ułóż klopsiki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posyp je z wierzchu startym żółtym serem. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C i piecz przez 45 minut.
5. Po 45 minutach wyjmij gotowe klopsiki i przełóż je na talerze.