Dzięki temu przepisowi przygotujesz faworki z karpia. Zrobią furorę na każdej Wigilii

Na wigilijnym stole nie może zabraknąć karpia. I jeśli chcesz podać go w zupełnie innej osłonie, koniecznie doczytaj ten artykuł do końca.

Obrazekpapu de żer
Pyszności

Już za chwilę poznasz genialny przepis na pyszne rybne faworki ? Receptura pochodzi z kanału papu de żer.

Składniki:

  • filety karpia (bez ości brzusznych)
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Krok po kroku:

1. Filety rybne podziel na paski (szerokość 3 cm).

Obrazek
papu de żer

2. Wytnij otwór w filecie i zacznij wywijać mięso jak podczas przygotowywania faworków.

Obrazek
papu de żer

3. Następnie dopraw karpia przy pomocy soli i pieprzu. Po czym obtocz go w mące i smaż na rozgrzanym oleju.

Obrazek
papu de żer

4. Gotowe rybne faworki powinny mieć piękny, złocisty kolor. Smacznego!

Obrazek
papu de żer
Koniecznie daj znać w jaki sposób Ty przygotowujesz karpia na wigilijną wieczerzę ?

Wybrane dla Ciebie

Do dżemu z dyni i pomarańczy dodaję ekstra składnik. Doskonale podbija smak
Do dżemu z dyni i pomarańczy dodaję ekstra składnik. Doskonale podbija smak
Są słodkie i kaloryczne. Więc dlaczego dietetycy tak bardzo polecają te słodycze?
Są słodkie i kaloryczne. Więc dlaczego dietetycy tak bardzo polecają te słodycze?
Lubisz kruszonkę? Twierdząca odpowiedź pokieruje cię prosto do kolekcji Rozkosznego
Lubisz kruszonkę? Twierdząca odpowiedź pokieruje cię prosto do kolekcji Rozkosznego
Dodaj do ciasta na kopytka. Będą miękkie i delikatne, ale nie rozpadną się
Dodaj do ciasta na kopytka. Będą miękkie i delikatne, ale nie rozpadną się
Włoskie tiramisu czy polski sernik? Teraz nie musisz wybierać
Włoskie tiramisu czy polski sernik? Teraz nie musisz wybierać
Mielę, doprawiam i smażę jak kotlety. To mój sposób na tani obiad
Mielę, doprawiam i smażę jak kotlety. To mój sposób na tani obiad
Farsz w gołąbkach jest twardy i zbity? Oto co jest tego powodem
Farsz w gołąbkach jest twardy i zbity? Oto co jest tego powodem
Złoto we Francji dla polskich serów. O sekretach tych najlepszych mówi juror z Polski
Złoto we Francji dla polskich serów. O sekretach tych najlepszych mówi juror z Polski
Ten rosół piją największe gwiazdy, by zachować młodość. Efekt już przy 1 filiżance dziennie
Ten rosół piją największe gwiazdy, by zachować młodość. Efekt już przy 1 filiżance dziennie
Kaszubi nazywają je "biednym ciastem". Zrobisz je z tanich i prostych składników
Kaszubi nazywają je "biednym ciastem". Zrobisz je z tanich i prostych składników
"Wszystko, co zarobiłem, przejadłem i przepiłem". Tak Robert Makłowicz został krytykiem kulinarnym
"Wszystko, co zarobiłem, przejadłem i przepiłem". Tak Robert Makłowicz został krytykiem kulinarnym
Klopsiki w tym sosie to niebo w gębie. Są aromatyczne, soczyste i bardzo smaczne
Klopsiki w tym sosie to niebo w gębie. Są aromatyczne, soczyste i bardzo smaczne