IX edycja międzynarodowych targów żywności i napojów WorldFood Poland

Targi WorldFood Poland to największa w Polsce biznesowa impreza poświęcona sektorowi spożywczemu. Jest miejscem spotkania producentów, dostawców i ekspertów z całego świata. Najnowsza edycja imprezy odbędzie się w dniach 18-20 kwietnia w warszawskim Centrum EXPO XXI.

Obrazek
Joanna Bogiel-Jażdżyk

Targi WorldFood Poland to miejsce, w którym prezentowane są tradycyjne oraz innowacyjne produkty spożywcze i napoje z całego świata. Jest to również miejsce nawiązywania biznesowych relacji i wymiany kontaktów. A wszystko to przy degustacjach oraz profesjonalnych warsztatach kulinarnych prowadzonych przez słynnych szefów kuchni.

Oprócz poznania  strefy wystawienniczej, wystawcy i odwiedzający  targi mają możliwość udziału w przygotowanych konferencjach i debatach eksperckich.

Kulinarna podróż dookoła świata

W tym roku organizatorzy WorldFood Poland zabiorą odwiedzających w podróż po smakach m.in.: Sri Lanki, Ukrainy, Korei Południowej, Grecji, Włoch, Hiszpanii czy Kazachstanu. Oprócz zagranicznych produktów, swoje kulinarne skarby zaprezentują oczywiście rodzimi producenci.

Odwiedzający będą mieli sposobność spróbowania lokalnych produktów w pawilonach województw: mazowieckiego, łódzkiego oraz podkarpackiego.

Co więcej, po raz pierwszy, w historii imprezy pojawi się Strefa Roślinna, w której zaprezentowane zostaną m.in. roślinne zamienniki mięsa i wędlin, napoje roślinne, wegańskie sery, roślinne pasty kanapkowe, wegańskie lody, słodycze i przekąski oraz zamienniki jaj.

Rejestracji można dokonać tutaj: WorldFood 2023

Wybrane dla Ciebie
To mój sprytny sposób na zagęszczenie sosu. O wiele zdrowszy niż śmietana czy mąka
To mój sprytny sposób na zagęszczenie sosu. O wiele zdrowszy niż śmietana czy mąka
Robię najlepsze ciasto na pizzę w rodzinie. Wszyscy pytali mnie o przepis
Robię najlepsze ciasto na pizzę w rodzinie. Wszyscy pytali mnie o przepis
Strzelczyk robi przysmak z dzieciństwa z 3 składników. Tani i wystarczy 10 minut pracy
Strzelczyk robi przysmak z dzieciństwa z 3 składników. Tani i wystarczy 10 minut pracy
Babcie na Śląsku robią taką do obiadu. Główny składnik zaskoczy wiele osób
Babcie na Śląsku robią taką do obiadu. Główny składnik zaskoczy wiele osób
Za komuny ta ryba była na stołówkach, bo prawie nie ma ości. Najlepiej smakuje smażona na maśle
Za komuny ta ryba była na stołówkach, bo prawie nie ma ości. Najlepiej smakuje smażona na maśle
Robert Makłowicz wlewa szklankę do grzybowej. Smakuje lepiej niż w ekskluzywnej restauracji
Robert Makłowicz wlewa szklankę do grzybowej. Smakuje lepiej niż w ekskluzywnej restauracji
Wiele osób gotuje ziemniaki w złej wodzie. Żaden szef kuchni nie popełniłby tego błędu
Wiele osób gotuje ziemniaki w złej wodzie. Żaden szef kuchni nie popełniłby tego błędu
Na Wszystkich Świętych zawsze podaję tę przystawkę. W PRL-u była hitem, dziś zapomniana
Na Wszystkich Świętych zawsze podaję tę przystawkę. W PRL-u była hitem, dziś zapomniana
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Nie lubisz pić kawy? Przygotuj napój, który szybko postawi cię na nogi
Nie lubisz pić kawy? Przygotuj napój, który szybko postawi cię na nogi
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat