Jabłkowe bułeczki to mega prosty, a zarazem sprawdzony przepis na pyszne śniadanie. Pokocha je cała Twoja rodzina. Skąd to wiemy? W naszych domach to największy hit 😍
1. Podziel jabłka na mniejsze kawałki. Nie zapomnij również o usunięciu gniazd nasiennych z owoców.
2. Następnie umieść kawałki jabłek w blenderze próżniowym. Do urządzenia dodaj również: jajka, cukier oraz olej roślinny.
3. W dużej misce połącz: mąkę, suche drożdże, mleko oraz mieszankę z blendera. Wymieszaj składniki, po czym odstaw do wyrośnięcia na 60 minut.
4. Powstałe ciasto podziel na mniejsze kawałki, po czym stwórz z nich kuleczki.
5. Ułóż kulki w formie do pieczenia i odstaw ponownie do wyrośnięcia - tym razem na 15 minut. Następnie posmaruj roztrzepanym żółtkiem i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).