PrzepisPrzekąskiJajka w mięsnej panierce

Jajka w mięsnej panierce

Jajka w mięsnej panierce to nasz sprawdzony patent na pyszną przekąskę na ciepło. Wystarczy, że raz ją skosztujesz, a na pewno pokochasz ją na zawsze.

Jajka w mięsnej panierce
Pyszności

16.08.2021 | aktual.: 28.08.2021 17:06

Naszą dzisiejszą przekąskę przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

  1. 500 g mięso mielone wieprzowe
  2. 5 szt. jajka ugotowane na twardo
  3. 1 łyżeczka sól
  4. 1 łyżeczka czosnek granulowany
  5. 1 łyżeczka cebula granulowana
  6. 1/2 łyżeczki pieprz
  7. 1 łyżeczka rozmaryn
  8. 3-4 szt. jajka
  9. 1 szkl. bułka tarta
  10. 3-4 łyżki oliwa z oliwek/olej

Sposób przygotowania:

1. Na początek przygotuj mięsną otoczkę. W tym celu połącz: mięso mielone, sól, czosnek i cebulę granulowaną, pieprz oraz rozmaryn. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

2. Obtocz mięsną mieszanką jajka ugotowane na twardo.

Obraz

3. Następnie obtocz każdy element w roztrzepanych jajkach i bułce tartej.

Obraz

4. Tak przygotowane jajka ułóż w Ovi i polej delikatnie oliwą z oliwek. Następnie piecz przez 15 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Wybrane dla Ciebie