Jajka w mięsnej panierce

Jajka w mięsnej panierce to nasz sprawdzony patent na pyszną przekąskę na ciepło. Wystarczy, że raz ją skosztujesz, a na pewno pokochasz ją na zawsze.

Obrazek
Pyszności

Naszą dzisiejszą przekąskę przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

  1. 500 g mięso mielone wieprzowe
  2. 5 szt. jajka ugotowane na twardo
  3. 1 łyżeczka sól
  4. 1 łyżeczka czosnek granulowany
  5. 1 łyżeczka cebula granulowana
  6. 1/2 łyżeczki pieprz
  7. 1 łyżeczka rozmaryn
  8. 3-4 szt. jajka
  9. 1 szkl. bułka tarta
  10. 3-4 łyżki oliwa z oliwek/olej

Sposób przygotowania:

1. Na początek przygotuj mięsną otoczkę. W tym celu połącz: mięso mielone, sól, czosnek i cebulę granulowaną, pieprz oraz rozmaryn. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. Obtocz mięsną mieszanką jajka ugotowane na twardo.

Obrazek

3. Następnie obtocz każdy element w roztrzepanych jajkach i bułce tartej.

Obrazek

4. Tak przygotowane jajka ułóż w Ovi i polej delikatnie oliwą z oliwek. Następnie piecz przez 15 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Hitowa nowość na jarmarkach bożonarodzeniowych. Kolejki ustawiają się, aby spróbować
Hitowa nowość na jarmarkach bożonarodzeniowych. Kolejki ustawiają się, aby spróbować
Straszą cenami na jarmarku. Sprawdziliśmy, ile wydasz w Gdańsku
Straszą cenami na jarmarku. Sprawdziliśmy, ile wydasz w Gdańsku
Placki ziemniaczane jak u babci. Są obłędnie chrupiące dzięki jednemu składnikowi i nie piją tłuszczu
Placki ziemniaczane jak u babci. Są obłędnie chrupiące dzięki jednemu składnikowi i nie piją tłuszczu
Magda Gessler tak smaży karpia na święta. Można jeść bez obaw, bo wcale nie ma ości
Magda Gessler tak smaży karpia na święta. Można jeść bez obaw, bo wcale nie ma ości
Zdrowsza od wieprzowiny i wołowiny. Ma dużo kolagenu i żelaza, a ja robię z niej pyszny gulasz
Zdrowsza od wieprzowiny i wołowiny. Ma dużo kolagenu i żelaza, a ja robię z niej pyszny gulasz
Lepsze niż pierniczki. Po tych ciasteczkach wszystkim lepią się palce
Lepsze niż pierniczki. Po tych ciasteczkach wszystkim lepią się palce
Moja babcia wlewała odrobinę do krupniku. Zupa miała lepszy i pełniejszy smak
Moja babcia wlewała odrobinę do krupniku. Zupa miała lepszy i pełniejszy smak
Dodaję do puree zamiast masła. Wychodzi gładkie i sto razy smaczniejsze
Dodaję do puree zamiast masła. Wychodzi gładkie i sto razy smaczniejsze
Zakwas na wigilijny barszcz. Sprawdź, kiedy go zrobić, by nie wyszedł kwaśny jak ocet
Zakwas na wigilijny barszcz. Sprawdź, kiedy go zrobić, by nie wyszedł kwaśny jak ocet
Mieszam w misce i zalewam warzywa. Tarta idealna na pożywne śniadanie
Mieszam w misce i zalewam warzywa. Tarta idealna na pożywne śniadanie
O wiele lepszy od karpia. Jest delikatny, prawie nie ma ości i żyje tylko najczystszych wodach
O wiele lepszy od karpia. Jest delikatny, prawie nie ma ości i żyje tylko najczystszych wodach
Koleżanka przyniosła na andrzejki marokańskie cygara. Na inne przekąski nikt nie spojrzał
Koleżanka przyniosła na andrzejki marokańskie cygara. Na inne przekąski nikt nie spojrzał
NIE WYCHODŹ JESZCZE! MAMY COŚ SPECJALNIE DLA CIEBIE 🎯