Karkówka w piwnej marynacie

Karkówka w piwnej marynacie w połączeniu z ziemniakami podana w zupełnie nowym wydaniu skradnie każde serce od pierwszego kęsa. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Obrazek
Pyszności

Ziemniaki do tego przepisu przygotowaliśmy w robocie kuchennym marki Philips.

Składniki:

Marynata

  1. 300 ml piwo jasne
  2. 2 łyżki suszony majeranek
  3. 3 łyżki musztarda
  4. 1 łyżka sól
  5. 1,5 łyżeczki pieprz

Pozostałe składniki

  1. 5 szt. karkówka plastry
  2. 4 szt. ziemniaki

Sposób przygotowania:

1. Potnij karkówkę na cienkie plastry.

Obrazek
Karkówka - Pyszności

2. Następnie przygotuj marynatę. W tym celu połącz w misce: musztardę, czosnek, majeranek, pieprz, sól oraz jasne piwo. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

3. W powstałej marynacie umieść plastry karkówki, po czym wstaw miskę z zawartością do lodówki minimum na 2 godziny.

Obrazek

4. W międzyczasie potnij ziemniaki w cienkie talarki przy pomocy robota kuchennego.

Obrazek

5. Teraz umieść na przemian plastry karkówki i talarki ziemniaczane.

Obrazek

6. Kiedy powstanie już mała wieżyczka, zabezpiecz całość przy pomocy patyczków do szaszłyków. Następnie piecz karkówkę pod przykryciem przez 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). Usuń folię aluminiową i piecz przez kolejne 20 minut.

Obrazek

7. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Dodaję do sałatki z buraków. Z kotletem smakuje 1000 razy lepiej niż ćwikła
Dodaję do sałatki z buraków. Z kotletem smakuje 1000 razy lepiej niż ćwikła
Robię na lunch do pracy. Po południu nie myślę tylko o obiedzie na szybko
Robię na lunch do pracy. Po południu nie myślę tylko o obiedzie na szybko
Dodatki, które walczą z infekcją. Piklami w tej marynacie zajadamy się całą zimę
Dodatki, które walczą z infekcją. Piklami w tej marynacie zajadamy się całą zimę
Przepis na te pyszne bułeczki przywiozłem ze Szwecji. Cynamonki mogą już dla mnie nie istnieć
Przepis na te pyszne bułeczki przywiozłem ze Szwecji. Cynamonki mogą już dla mnie nie istnieć
Najłatwiejszy przepis na jabłka do słoika. Pamiętaj tylko o jednym
Najłatwiejszy przepis na jabłka do słoika. Pamiętaj tylko o jednym
Wygląda dziwnie, ale wprawieni grzybiarze wiedzą, że jest pyszny. W tym wydaniu smakuje jak poezja
Wygląda dziwnie, ale wprawieni grzybiarze wiedzą, że jest pyszny. W tym wydaniu smakuje jak poezja
Zrobiliśmy w panierce na obiad. Wyszły tak pyszne, że zjadłam razem z ogonkami
Zrobiliśmy w panierce na obiad. Wyszły tak pyszne, że zjadłam razem z ogonkami
Sok z cytryny dodaje się do sałatek nie tylko dla smaku. Oto dlaczego warto to robić
Sok z cytryny dodaje się do sałatek nie tylko dla smaku. Oto dlaczego warto to robić
Nikt nie uwierzy, że parówki mogą tak smakować. Zanurzam w cieście i układam na patelni
Nikt nie uwierzy, że parówki mogą tak smakować. Zanurzam w cieście i układam na patelni
Najlepsze ciasto na świecie. Polski wypiek okazał się bezkonkurencyjny
Najlepsze ciasto na świecie. Polski wypiek okazał się bezkonkurencyjny
Mdłe i rozgotowane mięso zamienia się w obiadowy hit. Wyciągam z rosołu i robię soczyste kotleciki
Mdłe i rozgotowane mięso zamienia się w obiadowy hit. Wyciągam z rosołu i robię soczyste kotleciki
Hiszpanie nie marnują ani okruszka. Czerstwy chleb zamienia się w śniadanie jak z restauracji
Hiszpanie nie marnują ani okruszka. Czerstwy chleb zamienia się w śniadanie jak z restauracji