Karkówka w piwnej marynacie w połączeniu z ziemniakami podana w zupełnie nowym wydaniu skradnie każde serce od pierwszego kęsa. Ślinka cieknie od samego patrzenia!
2. Następnie przygotuj marynatę. W tym celu połącz w misce: musztardę, czosnek, majeranek, pieprz, sól oraz jasne piwo. Dokładnie wymieszaj.
3. W powstałej marynacie umieść plastry karkówki, po czym wstaw miskę z zawartością do lodówki minimum na 2 godziny.
4. W międzyczasie potnij ziemniaki w cienkie talarki przy pomocy robota kuchennego.
5. Teraz umieść na przemian plastry karkówki i talarki ziemniaczane.
6. Kiedy powstanie już mała wieżyczka, zabezpiecz całość przy pomocy patyczków do szaszłyków. Następnie piecz karkówkę pod przykryciem przez 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). Usuń folię aluminiową i piecz przez kolejne 20 minut.