Pyszności
27.06.2021 17:00, aktual.: 28.06.2021 08:36
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Kokosowo-malinowy deser na zimno to nasza najnowsza miłość. Nie dość, że świetnie smakuje, to jeszcze genialnie się prezentuje. To po prostu idealna kombinacja!
Mus malinowy do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.
Składniki:
Kokosowy krem
- 250 g mascarpone
- 250 g śmietanka 36 %
- 1/4 szkl. cukier puder
- 4 łyżki mleczko kokosowe
Pozostałe składniki
- wiórki kokosowe
- kakaowe herbatniki
- maliny do dekoracji
- mięta do dekoracji
Mus malinowy
- 300 g mrożone maliny
- 1/2 szkl. cukier puder
- 1/4 szkl. sok z cytryny
Sposób przygotowania: