PrzepisDeseryKokosowo-malinowy deser na zimno

Kokosowo-malinowy deser na zimno

Kokosowo-malinowy deser na zimno
Pyszności

27.06.2021 17:00, aktual.: 28.06.2021 08:36

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Kokosowo-malinowy deser na zimno to nasza najnowsza miłość. Nie dość, że świetnie smakuje, to jeszcze genialnie się prezentuje. To po prostu idealna kombinacja!

Mus malinowy do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Składniki:

Kokosowy krem

  1. 250 g mascarpone
  2. 250 g śmietanka 36 %
  3. 1/4 szkl. cukier puder
  4. 4 łyżki mleczko kokosowe

Pozostałe składniki

  1. wiórki kokosowe
  2. kakaowe herbatniki
  3. maliny do dekoracji
  4. mięta do dekoracji

Mus malinowy

  1. 300 g mrożone maliny
  2. 1/2 szkl. cukier puder
  3. 1/4 szkl. sok z cytryny

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania mieszanki z mascarpone. W tym celu zmiksuj ser, cukier puder, mleczko kokosowe oraz śmietankę.

Obraz

2. Następnie przy pomocy blendera próżniowego przygotuj mus malinowy. W tym celu połącz: mrożone maliny, cukier puder i sok z cytryny.

Obraz

3. Pokrusz herbatniki czekoladowe.

Obraz

4. W mini pucharkach umieść na dnie herbatniki kakaowe, część musu, ponownie herbatniki, miks z mascarpone, znów herbatniki oraz wiórki kokosowe.

Obraz

5. Gotowe deserki podawaj z malinami i świeżą miętą. Smacznego!

Obraz