Kokosowo-malinowy deser na zimno

Kokosowo-malinowy deser na zimno to nasza najnowsza miłość. Nie dość, że świetnie smakuje, to jeszcze genialnie się prezentuje. To po prostu idealna kombinacja!

Obrazek
Pyszności

Mus malinowy do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Składniki:

Kokosowy krem

  1. 250 g mascarpone
  2. 250 g śmietanka 36 %
  3. 1/4 szkl. cukier puder
  4. 4 łyżki mleczko kokosowe

Pozostałe składniki

  1. wiórki kokosowe
  2. kakaowe herbatniki
  3. maliny do dekoracji
  4. mięta do dekoracji

Mus malinowy

  1. 300 g mrożone maliny
  2. 1/2 szkl. cukier puder
  3. 1/4 szkl. sok z cytryny

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania mieszanki z mascarpone. W tym celu zmiksuj ser, cukier puder, mleczko kokosowe oraz śmietankę.

Obrazek

2. Następnie przy pomocy blendera próżniowego przygotuj mus malinowy. W tym celu połącz: mrożone maliny, cukier puder i sok z cytryny.

Obrazek

3. Pokrusz herbatniki czekoladowe.

Obrazek

4. W mini pucharkach umieść na dnie herbatniki kakaowe, część musu, ponownie herbatniki, miks z mascarpone, znów herbatniki oraz wiórki kokosowe.

Obrazek

5. Gotowe deserki podawaj z malinami i świeżą miętą. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Botwinkę kiszę z mlecznym dodatkiem. Smakuje tak dobrze, że wyjadam prosto ze słoika
Botwinkę kiszę z mlecznym dodatkiem. Smakuje tak dobrze, że wyjadam prosto ze słoika
Bliny robię po litewsku. Placki i kotlety mogą się przy nich schować
Bliny robię po litewsku. Placki i kotlety mogą się przy nich schować
Zastąp tym cukier w herbacie. Organizm ci podziękuje
Zastąp tym cukier w herbacie. Organizm ci podziękuje
Strzelczyk sprawdził kurczaki z rożna w Kołobrzegu. Już po pierwszym kęsie wiedział, że dostał nieświeżego
Strzelczyk sprawdził kurczaki z rożna w Kołobrzegu. Już po pierwszym kęsie wiedział, że dostał nieświeżego
"O fuj", "ble". Magda Gessler dodała do mizerii składnik, który wzburzył wielu Polaków
"O fuj", "ble". Magda Gessler dodała do mizerii składnik, który wzburzył wielu Polaków
Wielu popełnia te błędy podczas gotowania bobu. Przez nie traci wartości odżywcze
Wielu popełnia te błędy podczas gotowania bobu. Przez nie traci wartości odżywcze
Wystarczą dwa składniki. Ten sos bije na głowę nawet uwielbiany czosnkowy
Wystarczą dwa składniki. Ten sos bije na głowę nawet uwielbiany czosnkowy
Ogórki kiszone podaję na słodko. Najpierw się dziwią, potem biorą dokładkę
Ogórki kiszone podaję na słodko. Najpierw się dziwią, potem biorą dokładkę
Biorę mięso z kurczaka i 3 przyprawy. Po chwili mam górę pysznych pulpecików
Biorę mięso z kurczaka i 3 przyprawy. Po chwili mam górę pysznych pulpecików
Wielu wylewa do zlewu, a szkoda. To babciny sposób na podkręcenie smaku zupy
Wielu wylewa do zlewu, a szkoda. To babciny sposób na podkręcenie smaku zupy
Wymieszaj z serkiem wiejskim i zajadaj na śniadanie. To połączenie działa zbawiennie na jelita
Wymieszaj z serkiem wiejskim i zajadaj na śniadanie. To połączenie działa zbawiennie na jelita
Mięciutkie i elastyczne naleśniki bez grama mąki. Kluczem do sukcesu jest inny składnik
Mięciutkie i elastyczne naleśniki bez grama mąki. Kluczem do sukcesu jest inny składnik