PrzepisDania główneGrillowana kukurydza w bekonie z odrobiną sosu czosnkowego. Pychotka!

Grillowana kukurydza w bekonie z odrobiną sosu czosnkowego. Pychotka!

Grillowana kukurydza w bekonie z odrobiną sosu czosnkowego. Pychotka!
Pyszności

26.07.2016 12:05, aktual.: 01.06.2017 14:25

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Lato to czas grillowania. Przyznam, że bardzo lubię ten czas, ponieważ można wykazać się tu ogromną weną twórczą. Można podawać grillowane mięsa, ryby, warzywa.

Ostatnio miałam okazję spróbować dania, które bardzo przypadło mi do gustu. Była to grillowana kukurydza w bekonie z odrobiną sosu czosnkowego. Kukurydza ma wiele zdrowotnych właściwości dla naszego organizmu, a do tego jest bardzo smaczna. Koniecznie wypróbuj tego dania!

Przepis poniżej.

Składniki:

  1. 5 kolba kukurydza
  2. 65 g sos czosnkowy
  3. 20 plastrów plastrów bekon
Sposób przygotowania:
1. Za pomocą pędzelka, każdą kukurydzę nasmaruj sosem czosnkowym.
2. Na blaszce lub stole rozłóż 4 plastry bekonu. Na szczycie plastrów umieść kolbę kukurydzy, po czym zawiń ją w plastry. Powtórz tą samą czynność z pozostałymi kolbami i pozostałym bekonem. (1 kukurydzę zawijaj w 4 plastry bekonu)
3. Umieść kukurydze na grillu.
4. Każdą kukurydzę grilluj przez 8 minut na każdej stronie.
5. Po 16 minutach przełóż gotowe danie z grilla na talerz. Smacznego!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także