Kulki mocy - domowej roboty zdrowe słodycze

Kulki mocy to idealny przepis na zdrowy i fitowy deser, któremu nie można odmówić ? Zakochasz się w nich od pierwszego kęsa ❤️

Obrazek
Pyszności

Jeśli spodoba Ci się przepis na nasze kulki, koniecznie musisz zapoznać się również z recepturą na puszyste placuszki z morelą i żurawiną.

Składniki:

Smak 4

  1. 1 szkl. orzechy nerkowca
  2. 1 szkl. daktyle suszone
  3. 1/2 szkl. wiórka kokosowe
  4. 1/4 szkl. nasiona chia
  5. 1/2 szt. cytryna sok
  6. 1-2 łyżki woda

Smak 3

  1. 3/4 szkl. orzechy pistacjowe obrane
  2. 1/2 szkl. żurawina suszona
  3. 1 szkl. daktyle suszone
  4. 1-2 łyżki woda
  5. 1 szkl. migdały całe

Smak 1

  1. 1,5 szkl. wiórka kokosowe
  2. 1/2 szkl. mąka migdałowa
  3. 4 łyżki syrop trzcinowy
  4. 4 łyżki olej kokosowy
  5. 2 łyżki herbata matcha

Smak 2

  1. 300 g suszone figi
  2. 100 g orzechy włoskie
  3. 1/4 szkl. mielony len
  4. 1-2 łyżki ekstrakt waniliowy

Sposób przygotowania:

1. W blenderze połącz ze sobą: wiórka kokosowe, mąkę migdałową, syrop trzcinowy, olej kokosowy i herbatę matchę. Uformuj kulki mocy i obtocz je w dodatkowych wiórkach kokosowych.

Obrazek

2. Aby przygotować drugi smak, do blendera wrzuć: suszone figi, orzechy włoskie, mielony len oraz ekstrakt waniliowy. Zrób z mieszanki kulki mocy.

Obrazek

3. Tym razem w blenderze umieść orzechy pistacjowe i je zmiel. Następnie odłóż połowę, po czym do urządzenia dodaj całe migdały, suszoną żurawinę i daktyle oraz wodę. Uformuj kulki mocy i obtocz je w zmielonych pistacjach.

Obrazek

4. I na koniec czas na mieszankę z: orzechów nerkowca, suszonych daktyli, wiórek kokosowych, nasion chia, soku z cytryny oraz wody. Zrób kulki mocy i gotowe!

Obrazek

5. Wstaw na godzinę do lodówki i to wszystko!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku