PrzepisPrzekąskiKulki z mięsa mielonego z pietruszką i serem

Kulki z mięsa mielonego z pietruszką i serem

Kulki z mięsa mielonego z pietruszką i serem
Pyszności

20.10.2017 17:00, aktual.: 20.10.2017 22:18

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Szukasz przepisu na szybką i smaczną przekąskę? Jeśli tak, mamy coś co na pewno Ci się spodoba. Pyszne kulki z mięsa mielonego z pietruszką i serem. Po prostu palce lizać!

Składniki:

  1. 250 g mięso mielone
  2. 1/2 szt. cebula posiekana
  3. 1/2 szkl. pietruszka posiekana
  4. 1 szt. ser camembert
  5. 1 szkl. mąka
  6. 2 szt. jajka
  7. 1 szkl. bułka tarta
Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą mięso mielone, cebulę oraz pietruszkę. Dopraw solą i pieprzem.

Obraz

2. Pokrój ser camembert na mniejsze kawałki.

Obraz

3. Przy użyciu mięsa i sera stwórz kulki.

Obraz

4. Następnie obtocz je w mące, jajkach i bułce tartej. Smaż przez chwilę w rozgrzanym oleju.

Obraz

5. I to wszystko. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także