Łososiowa tarta z serduszkami

Łososiowa tarta z serduszkami stała się w naszych domach prawdziwym hitem. Nie dość, że świetnie się prezentuje, to jeszcze jest mega smaczna i prosta w przygotowaniu. Czego chcieć więcej?

Obrazek
Pyszności

W bezproblemowym i szybkim przygotowaniu jajecznej przekąski pomógł nam blender próżniowy marki Philips.

Składniki:

  1. 1 szt. filet z łososia
  2. 1 szt. cukinia
  3. 4 szt. jajka
  4. 400 ml śmietanka 30%
  5. 1 łyżka sól
  6. 1/2 łyżeczki pieprz
  7. 1 szt. ciasto na tarte
  8. natka pietruszki do posypania

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania jajecznej mieszanki w blenderze. W tym celu zmiksuj: jajka, śmietankę, pieprz i sól.

Obrazek

2. Teraz potnij łososia w cienkie plastry.

Obrazek

3. Podobnie zrób z cukinią.

Obrazek

4. W formie na tartę umieść ciasto i ponakłuwaj je widelcem, aby w trakcie pieczenia nie powstały niepotrzebne wybrzuszenia. Przy pomocy łososia i cukinii stwórz serduszka.

Obrazek

5. Teraz dodaj do tarty jajeczną mieszankę i zapiecz całość w piekarniku (temp. 200 stopni, czas 15 minut).

Obrazek

6. Gotową tartę udekoruj świeżą pietruszką. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Na obiad robię schabowe po kowalsku. Tak pyszne, że nie zostaje po nich ani okruszek
Na obiad robię schabowe po kowalsku. Tak pyszne, że nie zostaje po nich ani okruszek
Kluski robię z 3 składników. Nie używam ani mąki, ani skrobi
Kluski robię z 3 składników. Nie używam ani mąki, ani skrobi
Koreańczyk zjadł ryż na mleku. Jego reakcji na polski przysmak nie da się zapomnieć
Koreańczyk zjadł ryż na mleku. Jego reakcji na polski przysmak nie da się zapomnieć
Zamiast szarlotki, robię proste ciasto z jabłkami. Wygląda jak krwisty salceson
Zamiast szarlotki, robię proste ciasto z jabłkami. Wygląda jak krwisty salceson
Wlewam 2 łyżki do smalcu. Dzięki temu jest śnieżnobiały i aksamitny
Wlewam 2 łyżki do smalcu. Dzięki temu jest śnieżnobiały i aksamitny
Najgorszy błąd przy smażeniu grzybów. Przez to tracą smak i stają się glutowate
Najgorszy błąd przy smażeniu grzybów. Przez to tracą smak i stają się glutowate
Biszkopt bez proszku do pieczenia. Wychodzi lekki i puszysty jak obłoczek
Biszkopt bez proszku do pieczenia. Wychodzi lekki i puszysty jak obłoczek
Babciny przepis na "kapustę drewnianą". To proste, tanie i smaczne danie z ziemniaków
Babciny przepis na "kapustę drewnianą". To proste, tanie i smaczne danie z ziemniaków
Sypię do ciasta zamiast mąki. Wychodzi pulchne, wilgotne i aromatyczne
Sypię do ciasta zamiast mąki. Wychodzi pulchne, wilgotne i aromatyczne
Nie popełniaj tego błędu. Sprawdź, gdzie wyrzucać fusy po kawie
Nie popełniaj tego błędu. Sprawdź, gdzie wyrzucać fusy po kawie
Rosół robię na takim mięsie i podaję z ziemniakami. Jest bardziej treściwy niż z kury
Rosół robię na takim mięsie i podaję z ziemniakami. Jest bardziej treściwy niż z kury
Ten dodatek do obiadu był hitem w PRL. Jest nie tylko smaczny, ale też zdrowy
Ten dodatek do obiadu był hitem w PRL. Jest nie tylko smaczny, ale też zdrowy