Makaron ze szpinakiem i pieczarkami w sosie śmietanowym - kiedy go spróbowałam, zakochałam się w nim
Osobiście, jestem wielką miłośniczką makaronów. Uwielbiam je praktycznie pod każdą postacią - zapiekany, z sosem, a nawet w sałatce.
W tym artykule pokażę ci, jak zrobić pyszny makaron ze szpinakiem i pieczarkami, podawany w delikatnym, śmietanowym sosie. Jeżeli kochasz makaron, tak samo jak ja, to ten przepis z pewnością przypadnie ci do gustu.
Nie traćmy więc czasu i zabierzmy się za jego przygotowanie. Przepis znajduje się poniżej.
Składniki:
- 350 g pieczarki pokrojone w plastry
- 1/2 łyżeczki sól
- 2 ząbki czosnek drobno posiekany
- 180 ml rosół
- 200 g serek śmietankowy
- 120 g parmezan starty
- 3 garści liście szpinaku
- 500 g makaron ugotowany
- 100 g masło