PrzepisMakaron penne z pesto i łososiem

Makaron penne z pesto i łososiem

Makaron penne z pesto, łososiem i brokułem skradnie Twoje serce od pierwszego wejrzenia. Wystarczy, że raz go skosztujesz, a już na stałe zadomowi się w Twoim menu.

Makaron penne z pesto i łososiem
Pyszności

31.03.2021 | aktual.: 19.03.2024 15:05

Dzisiejszą ucztę przygotowaliśmy przy pomocy makaronu penne i zielonego pesto marki Barilla.

Składniki:

  1. 500 g filet z łososia
  2. 1/2 łyżeczki suszony czosnek
  3. 190 g zielone pesto BARILLA
  4. 20 g ser parmezan
  5. 1/2 łyżeczki słodka papryka
  6. 1/2 łyżeczki sól
  7. 1/3 łyżeczki pieprz
  8. 20 g masło
  9. 500 g brokuł
  10. 3 łyżki oliwa z oliwek
  11. 500 g makaron penne BARILLA
  12. 250 ml śmietanka 18%

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania łososia. W tym celu umieść rybę w formie do pieczenia, po czym dopraw ją suszonym czosnkiem, słodką papryką, solą i pieprzem. Na wierzchu łososia ułóż kawałki masła.

Obraz

2. W formie umieść również różyczki brokuła. Dopraw je solą i polej oliwą z oliwek. Tak przygotowane składniki wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

3. W międzyczasie ugotuj makaron w osolonej wodzie.

Obraz

4. Następnie połącz w garnku na palniku śmietankę oraz zielone pesto. Do powstałej mieszanki dodaj ugotowany makaron.

Obraz

5. Podziel upieczonego łososia na mniejsze kawałki.

Obraz

6. Do makaronowej mieszanki dodaj upieczonego brokuła, rybę oraz parmezan.

Obraz

7. I to wszystko. Smacznego!

Obraz