Makaron penne z pesto i łososiem

Makaron penne z pesto, łososiem i brokułem skradnie Twoje serce od pierwszego wejrzenia. Wystarczy, że raz go skosztujesz, a już na stałe zadomowi się w Twoim menu.

Obrazek
Pyszności

Dzisiejszą ucztę przygotowaliśmy przy pomocy makaronu penne i zielonego pesto marki Barilla.

Składniki:

  1. 500 g filet z łososia
  2. 1/2 łyżeczki suszony czosnek
  3. 190 g zielone pesto BARILLA
  4. 20 g ser parmezan
  5. 1/2 łyżeczki słodka papryka
  6. 1/2 łyżeczki sól
  7. 1/3 łyżeczki pieprz
  8. 20 g masło
  9. 500 g brokuł
  10. 3 łyżki oliwa z oliwek
  11. 500 g makaron penne BARILLA
  12. 250 ml śmietanka 18%

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania łososia. W tym celu umieść rybę w formie do pieczenia, po czym dopraw ją suszonym czosnkiem, słodką papryką, solą i pieprzem. Na wierzchu łososia ułóż kawałki masła.

Obrazek

2. W formie umieść również różyczki brokuła. Dopraw je solą i polej oliwą z oliwek. Tak przygotowane składniki wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

3. W międzyczasie ugotuj makaron w osolonej wodzie.

Obrazek

4. Następnie połącz w garnku na palniku śmietankę oraz zielone pesto. Do powstałej mieszanki dodaj ugotowany makaron.

Obrazek

5. Podziel upieczonego łososia na mniejsze kawałki.

Obrazek

6. Do makaronowej mieszanki dodaj upieczonego brokuła, rybę oraz parmezan.

Obrazek

7. I to wszystko. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Robiła to każda gospodyni. Ostatni dzwonek na wydeptanie zapasów
Robiła to każda gospodyni. Ostatni dzwonek na wydeptanie zapasów
Dziś wielu ma ciarki. Dorzucam ekstra owoc i zgarniam komplementy
Dziś wielu ma ciarki. Dorzucam ekstra owoc i zgarniam komplementy
Za komuny smażyła je niemal każda gospodyni. Wychodziły puszyste i bardzo smaczne
Za komuny smażyła je niemal każda gospodyni. Wychodziły puszyste i bardzo smaczne
Opanowała polskie jarmarki. Ludzie ustawiają się w kolejkach, by spróbować zagranicznej pyszności
Opanowała polskie jarmarki. Ludzie ustawiają się w kolejkach, by spróbować zagranicznej pyszności
Ten japoński omlet to hit. Smakuje jeszcze lepiej, niż wygląda
Ten japoński omlet to hit. Smakuje jeszcze lepiej, niż wygląda
Tania i szybka zupa, którą zajadali się królowie. Idealna na deszczowy dzień
Tania i szybka zupa, którą zajadali się królowie. Idealna na deszczowy dzień
Na Śląsku gospodynie gotowały ją często. Dziś mniej popularna, a lepsza niż jarzynowa
Na Śląsku gospodynie gotowały ją często. Dziś mniej popularna, a lepsza niż jarzynowa
Dorzucam kilka do kapuśniaku. Wyciągają smak i dodają smaku wędzonki
Dorzucam kilka do kapuśniaku. Wyciągają smak i dodają smaku wędzonki
Lepsze niż zwykłe masło. Posmarujesz nim pieczywo, dodasz do ciasta albo okrasisz pierogi
Lepsze niż zwykłe masło. Posmarujesz nim pieczywo, dodasz do ciasta albo okrasisz pierogi
Babcia piekła co tydzień. Uwielbiały nie tylko małe baletnice
Babcia piekła co tydzień. Uwielbiały nie tylko małe baletnice
Nie tylko spagetti i pizza. Włosi robią pyszną zapiekankę ziemniaczaną
Nie tylko spagetti i pizza. Włosi robią pyszną zapiekankę ziemniaczaną
Ziemniaki obtaczam i zapiekam. Mają kremowy środek i złocistą skórkę, a dymny posmak dopełnia całość
Ziemniaki obtaczam i zapiekam. Mają kremowy środek i złocistą skórkę, a dymny posmak dopełnia całość