Mangomisu z malinami to wyjątkowy deser. Każdy jego kęs jest rozkoszą dla podniebienia!
Pyszny deser na zimno z owocową nutką stanie się hitem tego sezonu. Postaw tylko na nowoczesną kombinację smakową, a spektakularny sukces masz zagwarantowany już na samym starcie!
17.06.2024 11:00
Na pewno znasz kultowe tiramisu. Popularny na całym świecie włoski deser ma ogromne rzesze fanów. Jeśli ty również zaliczasz się do tego grona, koniecznie musisz przetestować przepis na mangomisu z malinami.
Ten kremowy deser powstaje na bazie roślinnej alternatywy skyru o smaku mango (Alpro Mango Skyr Style). Z dodatkiem świeżych malin jest wyjątkowym doznaniem dla kubków smakowych. Połączenie tych smaków stanowi klucz do sukcesu. Mangomisu na długo zostanie w pamięci twoich gości. Co więcej, przygotowanie pysznej, kremowej niespodzianki jest naprawdę proste i szybkie. Nie zwlekaj więc i przekonaj się o tym jak najszybciej.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Mangomisu z malinami - przepis
Niesamowicie kremowy deser inspirowany kultowym tiramisu, którego podstawą jest roślinna alternatywa dla skyru z mango. Całość równoważy lekko kwaskowaty smak świeżych malin. Po prostu palce lizać!
Składniki na 4 porcje:
- 400 g Alpro Mango Skyr Style,
- 500 ml śmietanki 30 proc.,
- 3 łyżki cukru pudru,
- kilka kropel ekstraktu waniliowego,
- 1/2 szklanki soku z pomarańczy,
- 100 g biszkoptów okrągłych,
- 250 g malin.
Dekoracja:
- maliny,
- świeże listki mięty.
Sposób przygotowania:
Krok 1. Pracę nad deserem rozpoczynam od ubicia schłodzonej śmietanki z cukrem pudrem.
Krok 2. Następnie dodaję w 100 proc. roślinny, rozkosznie gęsty Skyr Style Mango oraz ekstrakt waniliowy. I pyszny, aksamitny krem do deseru jest już gotowy!
Krok 3. Na blacie kuchennym układam szklane pucharki. W każdym takim naczyniu kruszę na mniejsze kawałki biszkopty, po czym dodaję do środka kilka łyżek soku z pomarańczy.
Krok 4. Na nasączonych biszkoptach rozprowadzam krem o smaku mango, który przygotowałam wcześniej. Dopiero wtedy układam świeże maliny.
Krok 5. Powtarzam całym proces jeszcze raz, czyli nakładam nasączone biszkopty i krem. Na koniec wypełnione po brzegi pucharki dekoruję malinami oraz świeżą miętą.
Krok 6. I to wszystko! Szybki, prosty i przede wszystkim bardzo smaczny deser z owocami można podawać.
Mangomisu możesz serwować od razu po przygotowaniu, albo najpierw schłodzić je w lodówce przez około godzinę. Goście na pewno będą zachwyceni, bo duet mango i maliny jest po prostu fenomenalny!