Mangomisu z malinami to wyjątkowy deser. Każdy jego kęs jest rozkoszą dla podniebienia!
Pyszny deser na zimno z owocową nutką stanie się hitem tego sezonu. Postaw tylko na nowoczesną kombinację smakową, a spektakularny sukces masz zagwarantowany już na samym starcie!
Na pewno znasz kultowe tiramisu. Popularny na całym świecie włoski deser ma ogromne rzesze fanów. Jeśli ty również zaliczasz się do tego grona, koniecznie musisz przetestować przepis na mangomisu z malinami.
Ten kremowy deser powstaje na bazie roślinnej alternatywy skyru o smaku mango (Alpro Mango Skyr Style). Z dodatkiem świeżych malin jest wyjątkowym doznaniem dla kubków smakowych. Połączenie tych smaków stanowi klucz do sukcesu. Mangomisu na długo zostanie w pamięci twoich gości. Co więcej, przygotowanie pysznej, kremowej niespodzianki jest naprawdę proste i szybkie. Nie zwlekaj więc i przekonaj się o tym jak najszybciej.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Mangomisu z malinami. Przepis na niesamowicie kremowy deser inspirowany kultowym tiramisu
Mangomisu z malinami - przepis
Niesamowicie kremowy deser inspirowany kultowym tiramisu, którego podstawą jest roślinna alternatywa dla skyru z mango. Całość równoważy lekko kwaskowaty smak świeżych malin. Po prostu palce lizać!
Składniki na 4 porcje:
- 400 g Alpro Mango Skyr Style,
- 500 ml śmietanki 30 proc.,
- 3 łyżki cukru pudru,
- kilka kropel ekstraktu waniliowego,
- 1/2 szklanki soku z pomarańczy,
- 100 g biszkoptów okrągłych,
- 250 g malin.
Dekoracja:
- maliny,
- świeże listki mięty.
Sposób przygotowania:
Krok 1. Pracę nad deserem rozpoczynam od ubicia schłodzonej śmietanki z cukrem pudrem.
Krok 2. Następnie dodaję w 100 proc. roślinny, rozkosznie gęsty Skyr Style Mango oraz ekstrakt waniliowy. I pyszny, aksamitny krem do deseru jest już gotowy!
Krok 3. Na blacie kuchennym układam szklane pucharki. W każdym takim naczyniu kruszę na mniejsze kawałki biszkopty, po czym dodaję do środka kilka łyżek soku z pomarańczy.
Krok 4. Na nasączonych biszkoptach rozprowadzam krem o smaku mango, który przygotowałam wcześniej. Dopiero wtedy układam świeże maliny.
Krok 5. Powtarzam całym proces jeszcze raz, czyli nakładam nasączone biszkopty i krem. Na koniec wypełnione po brzegi pucharki dekoruję malinami oraz świeżą miętą.
Krok 6. I to wszystko! Szybki, prosty i przede wszystkim bardzo smaczny deser z owocami można podawać.
Mangomisu możesz serwować od razu po przygotowaniu, albo najpierw schłodzić je w lodówce przez około godzinę. Goście na pewno będą zachwyceni, bo duet mango i maliny jest po prostu fenomenalny!