Mangomisu z malinami to wyjątkowy deser. Każdy jego kęs jest rozkoszą dla podniebienia!

Pyszny deser na zimno z owocową nutką stanie się hitem tego sezonu. Postaw tylko na nowoczesną kombinację smakową, a spektakularny sukces masz zagwarantowany już na samym starcie!

Popularny deser w nowoczesnej odsłoniePopularny deser w nowoczesnej odsłonie
Źródło zdjęć: © Pyszności
Marzena Pęcak

Na pewno znasz kultowe tiramisu. Popularny na całym świecie włoski deser ma ogromne rzesze fanów. Jeśli ty również zaliczasz się do tego grona, koniecznie musisz przetestować przepis na mangomisu z malinami.

Ten kremowy deser powstaje na bazie roślinnej alternatywy skyru o smaku mango (Alpro Mango Skyr Style). Z dodatkiem świeżych malin jest wyjątkowym doznaniem dla kubków smakowych. Połączenie tych smaków stanowi klucz do sukcesu. Mangomisu na długo zostanie w pamięci twoich gości. Co więcej, przygotowanie pysznej, kremowej niespodzianki jest naprawdę proste i szybkie. Nie zwlekaj więc i przekonaj się o tym jak najszybciej.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Mangomisu z malinami. Przepis na niesamowicie kremowy deser inspirowany kultowym tiramisu

Mangomisu z malinami - przepis

Niesamowicie kremowy deser inspirowany kultowym tiramisu, którego podstawą jest roślinna alternatywa dla skyru z mango. Całość równoważy lekko kwaskowaty smak świeżych malin. Po prostu palce lizać!

Składniki na 4 porcje:

  • 400 g Alpro Mango Skyr Style,
  • 500 ml śmietanki 30 proc.,
  • 3 łyżki cukru pudru,
  • kilka kropel ekstraktu waniliowego,
  • 1/2 szklanki soku z pomarańczy,
  • 100 g biszkoptów okrągłych,
  • 250 g malin. 

Dekoracja: 

  • maliny,
  • świeże listki mięty. 

Sposób przygotowania:

Krok 1. Pracę nad deserem rozpoczynam od ubicia schłodzonej śmietanki z cukrem pudrem. 

W pierwszej kolejności łączę śmietankę z cukrem pudrem
W pierwszej kolejności łączę śmietankę z cukrem pudrem © Licencjodawca | Pyszności

Krok 2. Następnie dodaję w 100 proc. roślinny, rozkosznie gęsty Skyr Style Mango oraz ekstrakt waniliowy. I pyszny, aksamitny krem do deseru jest już gotowy! 

Bazą kremu jest Alpro Mango Skyr Style
Bazą kremu jest Alpro Mango Skyr Style © Licencjodawca | Pyszności

Krok 3. Na blacie kuchennym układam szklane pucharki. W każdym takim naczyniu kruszę na mniejsze kawałki biszkopty, po czym dodaję do środka kilka łyżek soku z pomarańczy. 

Nie pozostaje nic innego jak złożyć deser w całość
Nie pozostaje nic innego, jak złożyć deser w całość © Licencjodawca | Pyszności

Krok 4. Na nasączonych biszkoptach rozprowadzam krem o smaku mango, który przygotowałam wcześniej. Dopiero wtedy układam świeże maliny. 

Świeże maliny świetnie tu pasują
Świeże maliny świetnie tu pasują © Licencjodawca | Pyszności

Krok 5. Powtarzam całym proces jeszcze raz, czyli nakładam nasączone biszkopty i krem. Na koniec wypełnione po brzegi pucharki dekoruję malinami oraz świeżą miętą. 

Już coraz bliżej
Kremowy deser warto udekorować malinami i świeżą miętą © Licencjodawca | Pyszności

Krok 6. I to wszystko! Szybki, prosty i przede wszystkim bardzo smaczny deser z owocami można podawać.

Palce lizać!
Mangomisu z malinami smakuje wybornie © Licencjodawca | Pyszności

Mangomisu możesz serwować od razu po przygotowaniu, albo najpierw schłodzić je w lodówce przez około godzinę. Goście na pewno będą zachwyceni, bo duet mango i maliny jest po prostu fenomenalny!

Płatna współpraca z marką Alpro
Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej