Burgerowe tosty, czyli pyszne mini burgery

Mini burgery w naszym wykonaniu staną się ulubioną przekąską każdego malucha. Skąd to wiemy? Nasze maluchy zakochały się w nich od pierwszego kęsa!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1/4 szt. cebula posiekana w kostkę
  2. 250 g indyk mielony
  3. 1 łyżeczka czosnek granulowany
  4. 1 szczypta sól
  5. 1 szczypta pieprz
  6. 12 szt. chleb tostowy
  7. 3 plastry żółty ser
  8. 2 szt. ogórek kiszony
  9. 2 szczypty sezam
  10. 1/4 szkl. ketchup

Sposób przygotowania:

1. Na patelni podsmaż cebulę. Po chwili dodaj mielonego indyka, czosnek granulowany, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj i odstaw na bok.

Obrazek

2. Z każdej części chleba tostowego odetnij skórki i rozwałkuj.

Obrazek

3. Następnie umieść w formie na muffiny, dodaj wcześniej podsmażone mięso oraz żółty ser.

Obrazek

4. Wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Przed podaniem dodaj na każdą muffinkę trochę ketchupu, plaster ogórka kiszonego i sezam. Gotowe danie możesz podawać m.in. z frytkami.

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Bez mąki i drożdży, a na patelni rosną jak szalone. Konkurencja dla racuchów
Bez mąki i drożdży, a na patelni rosną jak szalone. Konkurencja dla racuchów
Zamiast jabłek do środka wkładam wytrawny farsz. Wychodzi pyszny strudel
Zamiast jabłek do środka wkładam wytrawny farsz. Wychodzi pyszny strudel
To najlepsza wątróbka. Jest mięciutka, delikatna, pełna smaku i bez grama goryczy
To najlepsza wątróbka. Jest mięciutka, delikatna, pełna smaku i bez grama goryczy
Nie smażę frytek i placków. Rodzina oszalała na punkcie chrupiących kuleczek
Nie smażę frytek i placków. Rodzina oszalała na punkcie chrupiących kuleczek
W PRL-u zachwycała na stole podczas każdej imprezy. Dziś powraca w nowoczesnej wersji
W PRL-u zachwycała na stole podczas każdej imprezy. Dziś powraca w nowoczesnej wersji
Jemy go bardzo rzadko, a ma więcej żelaza niż mięso. Jest doskonały dla stłuszczonej wątroby
Jemy go bardzo rzadko, a ma więcej żelaza niż mięso. Jest doskonały dla stłuszczonej wątroby
Nasz babcie robiły ją na początku listopada. Na kromce świeżego pieczywa z ogórkiem kiszonym smakuje jak marzenie
Nasz babcie robiły ją na początku listopada. Na kromce świeżego pieczywa z ogórkiem kiszonym smakuje jak marzenie
Rano przygotowuję tureckie śniadanie w nowej odsłonie. Już nie wracam do zwykłej jajecznicy
Rano przygotowuję tureckie śniadanie w nowej odsłonie. Już nie wracam do zwykłej jajecznicy
Na Śląsku babcie robią takie mielone. Lepszych nie znajdziesz nigdzie indziej
Na Śląsku babcie robią takie mielone. Lepszych nie znajdziesz nigdzie indziej
Takie bułeczki piekła moja babcia. Pizza może się przy nich schować
Takie bułeczki piekła moja babcia. Pizza może się przy nich schować
W Pradze spróbowałam tradycyjnych knedli. Zwykłe odeszły w zapomnienie
W Pradze spróbowałam tradycyjnych knedli. Zwykłe odeszły w zapomnienie
Nigdy wcześniej nie słyszałam o tej rybie i żałuję. Prawie nie ma ości, jest bardzo zdrowa i soczysta
Nigdy wcześniej nie słyszałam o tej rybie i żałuję. Prawie nie ma ości, jest bardzo zdrowa i soczysta