PrzepisMizeria po szwedzku bez śmietany! Nietypowy przepis, który smakuje wybornie
Mizeria po szwedzku bez śmietany! Nietypowy przepis, który smakuje wybornie
Ewa
05.08.2021 12:48, aktual.: 04.02.2022 13:21
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Mizeria jest jednym z najpopularniejszych dodatków do obiadu. Jeśli lubisz trochę poeksperymentować w kuchni- wypróbuj koniecznie mizerii bez śmietany i jogurtu.
Składniki:
- 1 duży ogórek szklarniowy (długi)
- 1/3 szklanki octu jabłkowego
- 2 łyżki wody
- 2 łyżki cukru
- 1/2 łyżeczki soli
- posiekany koperek
- 1 mała czerwona cebulka (opcjonalnie)
Przygotowanie:
- Ogórki obierz i pokrój w plasterki. Jeśli chcesz dodać również cebulę- pokrój ją na cienkie plasterki.
- Przełóż warzywa do miski i dodaj ocet, wodę, cukier i sól. Posyp koperkiem i dokładnie wymieszaj.
- Odstaw na ok. 30 minut do lodówki, żeby smaki się przegryzły. W razie potrzeby: dopraw solą i pieprzem
- Gotowe! Możesz podać tę mizerię na obiad.