PrzepisMizeria po szwedzku bez śmietany! Nietypowy przepis, który smakuje wybornie

Mizeria po szwedzku bez śmietany! Nietypowy przepis, który smakuje wybornie

Mizeria po szwedzku bez śmietany! Nietypowy przepis, który smakuje wybornie
Ewa

05.08.2021 12:48, aktual.: 04.02.2022 13:21

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Mizeria jest jednym z najpopularniejszych dodatków do obiadu. Jeśli lubisz trochę poeksperymentować w kuchni- wypróbuj koniecznie mizerii bez śmietany i jogurtu.

Obraz

Składniki:

  • 1 duży ogórek szklarniowy (długi)
  • 1/3 szklanki octu jabłkowego
  • 2 łyżki wody
  • 2 łyżki cukru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • posiekany koperek
  • 1 mała czerwona cebulka (opcjonalnie)

Przygotowanie:

  1. Ogórki obierz i pokrój w plasterki. Jeśli chcesz dodać również cebulę- pokrój ją na cienkie plasterki.
  2. Przełóż warzywa do miski i dodaj ocet, wodę, cukier i sól. Posyp koperkiem i dokładnie wymieszaj.
  3. Odstaw na ok. 30 minut do lodówki, żeby smaki się przegryzły. W razie potrzeby: dopraw solą i pieprzem
  4. Gotowe! Możesz podać tę mizerię na obiad.
Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także