WAŻNE
TERAZ

Policja pokazała wizerunki dywersantów

Muffinki z borówkami pod kruszonką

Tym razem w naszej kuchni powstały muffinki z borówkami pod kruszonką. Nie tylko genialnie wyglądają, ale i świetnie smakują. Co więcej, możesz przygotować je w zupełnie nowy sposób.

Obrazek
Pyszności

Zamiast piec je standardowo w piekarniku, możesz wykorzystać do tego celu OVI SMART marki Philips.

Składniki:

Babeczki

  1. 2 szkl. mąka pszenna
  2. 2 łyżeczki proszek do pieczenia
  3. 1 łyżeczka soda oczyszczona
  4. 3/4 szkl. cukier
  5. 2 szt. jajka
  6. 3/4 szkl. maślanka
  7. 1/3 szkl. olej roślinny
  8. 150 g borówka amerykańska

Kruszonka

  1. 80 g mąka pszenna
  2. 40 g masło schłodzone
  3. 40 g cukier

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od połączenia suchych składników. W tym celu przesiej do jednej miski mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną.

Obrazek

2. Przy pomocy miksera połącz ze sobą jajka i cukier

Obrazek

3. Następnie dodaj maślankę i olej. Po chwili zacznij dodawać stopniowo miks suchych składników.

Obrazek

4. Na samym końcu uzupełnij mieszankę przy pomocy borówek. Połącz delikatnie, aby nie uszkodzić owoców.

Obrazek

5. Czas teraz na kruszonkę, którą przyozdobisz swoje muffinki. Na stolnicy poszatkuj schłodzone masło (podzielone na mniejsze kawałki), mąkę i cukier. Tak, aby powstała drobna kruszonka.

Obrazek

6. Foremki na muffiny umieść w Ovi Smart marki Philips. Następnie przełóż masę na babeczki do rękawa cukierniczego i rozprowadź w foremkach. Nie zapomnij rozsypać na wierzchu kruszonki. Ustaw urządzenie na 160 stopni i daj babeczkom 30 minut.

Obrazek

7. I to wszystko!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Skórki z pomarańczy odkładam na zapas. Robię z nich pyszny dodatek w lekkim syropie
Skórki z pomarańczy odkładam na zapas. Robię z nich pyszny dodatek w lekkim syropie
W chłodne dni często robię te sycącą zupę. Rozgrzewa i nie potrzeba przy niej dwóch dań
W chłodne dni często robię te sycącą zupę. Rozgrzewa i nie potrzeba przy niej dwóch dań
Polędwiczki z włoskimi dodatkami. Świetne do ryżu i makaronu
Polędwiczki z włoskimi dodatkami. Świetne do ryżu i makaronu
Ten deser robię na pierwszą niedzielę adwentu. Nie muszę odpalać piekarnika
Ten deser robię na pierwszą niedzielę adwentu. Nie muszę odpalać piekarnika
W mroźne wieczory smakuje idealnie. Ta zupa to mój pewniak w okresie jesienno-zimowym
W mroźne wieczory smakuje idealnie. Ta zupa to mój pewniak w okresie jesienno-zimowym
Jadłam ją na wigilii u cioci ze Śląska. Barszcz i grzybowa nie mają szans przy tej kremowej zupie
Jadłam ją na wigilii u cioci ze Śląska. Barszcz i grzybowa nie mają szans przy tej kremowej zupie
Dziurka w kluskach śląskich ma ważniejszą funkcję niż myślisz. To nie jest tylko ozdoba
Dziurka w kluskach śląskich ma ważniejszą funkcję niż myślisz. To nie jest tylko ozdoba
Ten schab piekę tylko 10 minut. Ma chrupiącą skórkę, a do tego soczysty delikatny środek
Ten schab piekę tylko 10 minut. Ma chrupiącą skórkę, a do tego soczysty delikatny środek
Gdy mam ochotę na chrupiącą przekąskę, przygotowuję te kuleczki. Na andrzejki jak znalazł
Gdy mam ochotę na chrupiącą przekąskę, przygotowuję te kuleczki. Na andrzejki jak znalazł
Tak zrobisz idealny omlet. Urośnie i będzie puszysty
Tak zrobisz idealny omlet. Urośnie i będzie puszysty
Tyle jajek należy dodać do masy na mielone. Będą mieć idealną konsystencję, nie rozpadną się i nie popękają
Tyle jajek należy dodać do masy na mielone. Będą mieć idealną konsystencję, nie rozpadną się i nie popękają
Robię szybki farsz z szynki i nadziewam ptysie. Kanapki i sałatki idą w odstawkę
Robię szybki farsz z szynki i nadziewam ptysie. Kanapki i sałatki idą w odstawkę
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥