PrzepisMuffinki z borówkami pod kruszonką

Muffinki z borówkami pod kruszonką

Tym razem w naszej kuchni powstały muffinki z borówkami pod kruszonką. Nie tylko genialnie wyglądają, ale i świetnie smakują. Co więcej, możesz przygotować je w zupełnie nowy sposób.

Muffinki z borówkami pod kruszonką
Pyszności

16.06.2020 | aktual.: 16.08.2020 16:48

Zamiast piec je standardowo w piekarniku, możesz wykorzystać do tego celu OVI SMART marki Philips.

Składniki:

Babeczki

  1. 2 szkl. mąka pszenna
  2. 2 łyżeczki proszek do pieczenia
  3. 1 łyżeczka soda oczyszczona
  4. 3/4 szkl. cukier
  5. 2 szt. jajka
  6. 3/4 szkl. maślanka
  7. 1/3 szkl. olej roślinny
  8. 150 g borówka amerykańska

Kruszonka

  1. 80 g mąka pszenna
  2. 40 g masło schłodzone
  3. 40 g cukier

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od połączenia suchych składników. W tym celu przesiej do jednej miski mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną.

Obraz

2. Przy pomocy miksera połącz ze sobą jajka i cukier

Obraz

3. Następnie dodaj maślankę i olej. Po chwili zacznij dodawać stopniowo miks suchych składników.

Obraz

4. Na samym końcu uzupełnij mieszankę przy pomocy borówek. Połącz delikatnie, aby nie uszkodzić owoców.

Obraz

5. Czas teraz na kruszonkę, którą przyozdobisz swoje muffinki. Na stolnicy poszatkuj schłodzone masło (podzielone na mniejsze kawałki), mąkę i cukier. Tak, aby powstała drobna kruszonka.

Obraz

6. Foremki na muffiny umieść w Ovi Smart marki Philips. Następnie przełóż masę na babeczki do rękawa cukierniczego i rozprowadź w foremkach. Nie zapomnij rozsypać na wierzchu kruszonki. Ustaw urządzenie na 160 stopni i daj babeczkom 30 minut.

Obraz

7. I to wszystko!

Obraz
Wybrane dla Ciebie