WAŻNE
TERAZ

Czarne chmury nad Wąsikiem i Kamińskim. Jest ruch prokuratury

Nagrali wideo, by upokorzyć pracowników restauracji. Internauci nie zostawili na nich suchej nitki

Influencerka Monika Kociołek opublikowała w swoich mediach społecznościowych film, w którym wystąpili również inni influencerzy - Dominik Rupiński i Kacper Błoński, a także jej chłopak Piotrek Ambryszewski znany w sieci jako Pedro oraz ich gość Karol Pieszko. Fragment z ostatnią dwójką wywołał w sieci niemałe poruszenie. Influencerzy nie pozostawili na pracownikach restauracji suchej nitki, czym narazili się wielu internautom.

Influencerzy upokorzyli obsługę restauracji. Fot. TwitterInfluencerzy upokorzyli obsługę restauracji. Fot. Twitter

Zasady dobrego wychowania obowiązują wszędzie i niezależnie od sytuacji. Wybierając się do restauracji, w dobrym guście jest więc niekrytykowanie lokalu, jakości, cen, a już przede wszystkim obsługi. Zapomniała jednak o tym grupa młodych influencerów, którzy zrobili w mediach społecznościowych content z upokarzania pracowników restauracji. Nie spodziewali się zapewne, że nie spotka się to z poklaskiem.

Influencerzy upokorzyli pracowników restauracji. Wytykali kelnerce zbyt wolną obsługę

Grupa influencerów wybrała się do restauracji. Monika Kociołek, jej chłopak Piotrek Ambryszewski oraz Karol Pieszko nie wzbraniali się przed ostrym traktowaniem kelnerki. Karol Pieszko zdecydował nawet o włączeniu timera w telefonie, który miał być pomocny w sprawdzeniu, jak długo zajmie obsługa.

Gdy to w końcu zostało przyniesione do stolika, okazało się, że jest niekompletne. Kelnerka usłyszała z ust gości, że obecnie trwa nagranie, a lokal dostanie przez nią negatywną opinię, mimo że przyznała, że jest to jej pierwszy dzień w pracy.

Internauci nie pozostawili suchej nitki na influencerach. "Kto pracował w gastro ten w cyrku się nie śmieje"

Wielu internautów stanęło w obronie pracowników restauracji. Pod nagraniem nie zabrakło też wulgaryzmów.

"I jeszcze wrzucili to do internetu. Czego nie robi się, żeby o kimś mówiono - nieważne czy dobrze" - napisał jeden z internautów.
"Ciśnienie mi podniósł" - dodał kolejny.
"Kto pracował w gastro ten się w cyrku nie śmieje" - czytamy.
"Zero szacunku dla czyjejś pracy" - czytamy.
Wybrane dla Ciebie
Babcie na Śląsku robią taką do obiadu. Główny składnik zaskoczy wiele osób
Babcie na Śląsku robią taką do obiadu. Główny składnik zaskoczy wiele osób
Za komuny ta ryba była na stołówkach, bo prawie nie ma ości. Najlepiej smakuje smażona na maśle
Za komuny ta ryba była na stołówkach, bo prawie nie ma ości. Najlepiej smakuje smażona na maśle
Robert Makłowicz wlewa szklankę do grzybowej. Smakuje lepiej niż w ekskluzywnej restauracji
Robert Makłowicz wlewa szklankę do grzybowej. Smakuje lepiej niż w ekskluzywnej restauracji
Wiele osób gotuje ziemniaki w złej wodzie. Żaden szef kuchni nie popełniłby tego błędu
Wiele osób gotuje ziemniaki w złej wodzie. Żaden szef kuchni nie popełniłby tego błędu
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Nie lubisz pić kawy? Przygotuj napój, który szybko postawi cię na nogi
Nie lubisz pić kawy? Przygotuj napój, który szybko postawi cię na nogi
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat
Kroje w paski i mieszam z majonezem. O wiele szybsza i smaczniejsza od jarzynowej
Kroje w paski i mieszam z majonezem. O wiele szybsza i smaczniejsza od jarzynowej
Do śliwek dorzucam garść przypraw. Nudny kompot zamienia się w pyszny napój
Do śliwek dorzucam garść przypraw. Nudny kompot zamienia się w pyszny napój
Zawsze robię na Wszystkich Świętych. W tym roku sięgnę po przepis Magdy Gessler
Zawsze robię na Wszystkich Świętych. W tym roku sięgnę po przepis Magdy Gessler
Zrób więcej i zamroź. Pyszny deser wyczarujesz w trzy minuty
Zrób więcej i zamroź. Pyszny deser wyczarujesz w trzy minuty