Najszybsza sałatka jarzynowa. Koniec z wielogodzinnym staniem przy garach

Pożegnaj czasochłonne przygotowania tradycyjnej sałatki jarzynowej! Sprawdź ekspresowy przepis, który pozwoli ci cieszyć się pysznym i pożywnym daniem w zaledwie kilka minut. Nasza propozycja to prawdziwa rewolucja w kuchni – szybka, łatwa i niezwykle smaczna sałatka jarzynowa,

Najszybsza sałatka jarzynowa. Najszybsza sałatka jarzynowa.
Źródło zdjęć: © Adobe Stock
Marcin Michałowski

Szukasz szybkiego i smacznego pomysłu na sałatkę, która dorówna tradycyjnej sałatce jarzynowej, ale nie wymaga długiego przygotowania? W takim razie ten przepis jest dla ciebie! Sałatka jarzynowa, którą przygotujesz w kilka minut, idealnie sprawdzi się, gdy brakuje czasu, a chcesz podać coś wyjątkowego. Dzięki prostym składnikom i oszczędności czasu, ten przepis z pewnością zagości na stałe w twojej kuchni.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Ekspresowa zupa tajska z kurczakiem rozbudzi zmysły. Sam zapach sprawi, że zaburczy ci w brzuchu

Sałatka jarzynowa w 10 minut – szybka i pyszna alternatywa

Tradycyjna sałatka jarzynowa, choć smaczna, bywa czasochłonna. Gotowanie warzyw, krojenie i przygotowanie wymagają nieco cierpliwości. Na szczęście istnieje sposób, by cieszyć się tym klasycznym smakiem, nie poświęcając wielu godzin w kuchni. Wystarczy kilka produktów, które często mamy pod ręką, by przygotować błyskawiczną wersję tej popularnej sałatki.

Składniki, które musisz mieć:

  • 6 jajek,
  • biała część średniego pora,
  • duże, kwaśne jabłko,
  • puszkę kukurydzy,
  • słoik marchewki z groszkiem,
  • 4 ogórki kiszone,
  • mała czerwona cebula,
  • 3 łyżki majonezu,
  • łyżeczka musztardy,
  • sól, pieprz, odrobina cukru do smaku,
  • pęczek koperku.

Jak przygotować sałatkę jarzynową?

  1. Zacznij od ugotowania jajek na twardo. Zwykle zajmuje to około 7 minut.
  2. W tym czasie pokrój białą część pora i cebulę w cienkie półplasterki, a następnie wrzuć je do dużej miski.
  3. Obierz jabłko, usuń gniazdo nasienne i pokrój w drobną kostkę. To samo zrób z ogórkami kiszonymi – jeśli wolisz, nie musisz ich obierać ze skórki.
  4. Odsącz kukurydzę oraz marchewkę z groszkiem i dodaj je do miski.
  5. Gdy jajka będą gotowe, obierz je i przeciśnij przez kratkę do miski z warzywami.
  6. Na koniec posiekaj świeży koperek, dodaj majonez, musztardę oraz przyprawy (sól, pieprz, odrobinę cukru) i delikatnie wymieszaj wszystkie składniki.

Nasza sałatka jarzynowa to doskonała alternatywa dla tradycyjnych, czasochłonnych przepisów. Dzięki temu przepisowi przygotujesz pyszne i pożywne danie w zaledwie kilka minut. Spróbuj koniecznie!

Wybrane dla Ciebie
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni
Coraz rzadziej jemy tę zdrową rybę. W sosie smakuje rewelacyjnie
Coraz rzadziej jemy tę zdrową rybę. W sosie smakuje rewelacyjnie
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska