Naleśniki z jabłkami w innej odsłonie

Znowu mamy weekend :) I aby go dobrze rozpocząć, przygotowaliśmy dla Was słodką niespodziankę w formie przepysznych naleśników z jabłkami. Tego nie możecie przegapić :)

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 2 szt. jabłka
  2. 4 łyżki cukier brązowy
  3. 1 łyżeczka cynamom
  4. 150 g serek śmietankowy
  5. 50 g masa kajmakowa
  6. 6 szt. tortilla
  7. karmel do dekoracji
Sposób przygotowania:

1. Na patelni połącz ze sobą pokrojone w drobną kostkę jabłka, cukier brązowy oraz cynamon.

Obrazek

2. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj i duś pod przykryciem przez kilka minut.

Obrazek

3. W misce połącz ze sobą serek śmietankowy i masę kajmakową.

Obrazek

4. Na plackach tortilli rozsmaruj przygotowany wcześniej krem. Następnie ułóż podsmażone jabłka i zwiń w rulon.

Obrazek

5. Ułóż tortillowe naleśniki w formie do pieczenia i posyp je cukrem. Następnie włóż je do piekarnika (temp. 180 stopni Celsjusza, czas pieczenia - 20 minut).

Obrazek

6. Gotowe naleśniki przed podaniem możesz udekorować przy pomocy polewy karmelowej. I to wszystko :)

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Nie lubisz pić kawy? Przygotuj napój, który szybko postawi cię na nogi
Nie lubisz pić kawy? Przygotuj napój, który szybko postawi cię na nogi
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat
Kroje w paski i mieszam z majonezem. O wiele szybsza i smaczniejsza od jarzynowej
Kroje w paski i mieszam z majonezem. O wiele szybsza i smaczniejsza od jarzynowej
Do śliwek dorzucam garść przypraw. Nudny kompot zamienia się w pyszny napój
Do śliwek dorzucam garść przypraw. Nudny kompot zamienia się w pyszny napój
Zawsze robię na Wszystkich Świętych. W tym roku sięgnę po przepis Magdy Gessler
Zawsze robię na Wszystkich Świętych. W tym roku sięgnę po przepis Magdy Gessler
Zrób więcej i zamroź. Pyszny deser wyczarujesz w trzy minuty
Zrób więcej i zamroź. Pyszny deser wyczarujesz w trzy minuty
Podaj jak pizzę lub do sałatki. W kuchni polskiej znane od średniowiecza
Podaj jak pizzę lub do sałatki. W kuchni polskiej znane od średniowiecza
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą