Nie żyje procesujący się z Magdą Gessler uczestnik „Kuchennych Rewolucji”. Jego restauracja spłonęła

Magda Gesler, znana restauratorka. Przeprowadziła wiele kuchennych rewolucji. W tym jedną szczególną, po której musiała wejść na drogę sądową z jednym z uczestników programu. Teraz właściciel restauracji nie żyje. Co było przyczyną śmierci właściciela restauracji?

Obrazek
Paulina

Mirosław Bem, właściciel restauracji Łebska Chata w Łebie. W 2013 roku podpisał umowę z programem i jego restauracja przeszła zmiany pod okiem Magdy Gessler. Było to dość wyjątkowo miejsce, ponieważ wystrój był góralski. Kto stawia taką chatę nad morze?

Gdy zgłosiłem się do programu, chętnych było 1300 restauracji. Wybrano mnie, bo „co za wariat wybudował chatę góralską nad morzem” – mówił o udziale w programie Bem.
Obrazek

Magda Gessler zaakceptowała projekt i rewolucja się odbyła. Po czym zarekomendowała to miejsce poprzez swoje banery i ulotki, które właściciel umieścił przed lokalem.

Dostałem ustną zgodę pani Magdy. Powiedziała, że nie ma problemu. Inne restauracje też wywieszały banery – mówił Mirosław Bem – Pani Magda umieściła nas w swoim przewodniku. Na zdjęciu w książce był baner. Nic nie mówiła, żeby go zdjąć. Rok po programie dostałem Poziomkę. To pozytywne wyróżnienie. Byłem zaproszony na odbiór do Warszawy.”U Fukiera” impreza była impreza na czterysta osób. Pani Magda nazwała mnie: „czerwony krasnal ze Szwajcarii”. Osobiście wygłosiła pochwałę przy wręczaniu nagrody. Później dostałem pismo od adwokata, że w ciągu siedmiu dni mam baner zdjąć. Nie wiedziałem, co Gessler pisała na Facebooku.

Odszkodowanie dla Magdy Gessler

Przez to, że restauratorka dostawała coraz więcej skarg na restauracje, postanowiła wycofać swoją rekomendację i zażądała zdjęcia banerów. Wysłał też pismo od adwokata do właściciela. Sąd uznał, że Magda Gessler ma racje, nakazał wypłacić odszkodowanie wysokości 20 tys. złotych.

Nie żyje właściciel Łebskiej Chaty

Po całym tym zajścia w marcu tego roku Łebska Chata spłonęła. Był to trzeci obiekt Mirosława Bema, który spłonął. Ostatni spalił się w 2011 roku. Teraz mamy informacje, że uczestnik programu nie żyje. Nie podano przyczyny śmierci właściciela restauracji.

Najnowszy film na faszerowane ziemniaki z piekarnika – prosty a zarazem przepyszny dodatek do obiadu: 

Wybrane dla Ciebie
To najlepsza sałatka andrzejkowa. Tylko nie pomijaj chrupiącego dodatku
To najlepsza sałatka andrzejkowa. Tylko nie pomijaj chrupiącego dodatku
Nie dodawaj od razu tych dwóch składników. Sałatka jarzynowa szybciej się popsuje
Nie dodawaj od razu tych dwóch składników. Sałatka jarzynowa szybciej się popsuje
Sernik z kaszy jaglanej to prawdziwy hit. Nie znajdziesz w nim ani grama twarogu
Sernik z kaszy jaglanej to prawdziwy hit. Nie znajdziesz w nim ani grama twarogu
Nie dodawaj tej przyprawy w proszku. Wiele osób popełnia błąd i potem grzaniec robi się mętny
Nie dodawaj tej przyprawy w proszku. Wiele osób popełnia błąd i potem grzaniec robi się mętny
Co roku na andrzejki robię panierowane kulki serowe. Goście wolą je bardziej niż lanie wosku
Co roku na andrzejki robię panierowane kulki serowe. Goście wolą je bardziej niż lanie wosku
Na andrzejki robię włoskie kulki z mięsem. Więcej sycących przekąsek nie trzeba
Na andrzejki robię włoskie kulki z mięsem. Więcej sycących przekąsek nie trzeba
Gdy portfel świeci pustkami, gotuję jajka i serwuje je w sosie koperkowym. To tanie, ale smaczne danie
Gdy portfel świeci pustkami, gotuję jajka i serwuje je w sosie koperkowym. To tanie, ale smaczne danie
Na obiad robię pierogi ruskie bez ciasta. Smak ten sam, a znacznie mniej roboty
Na obiad robię pierogi ruskie bez ciasta. Smak ten sam, a znacznie mniej roboty
Skórki z pomarańczy odkładam na zapas. Robię z nich pyszny dodatek w lekkim syropie
Skórki z pomarańczy odkładam na zapas. Robię z nich pyszny dodatek w lekkim syropie
W chłodne dni często robię te sycącą zupę. Rozgrzewa i nie potrzeba przy niej dwóch dań
W chłodne dni często robię te sycącą zupę. Rozgrzewa i nie potrzeba przy niej dwóch dań
Polędwiczki z włoskimi dodatkami. Świetne do ryżu i makaronu
Polędwiczki z włoskimi dodatkami. Świetne do ryżu i makaronu
Ten deser robię na pierwszą niedzielę adwentu. Nie muszę odpalać piekarnika
Ten deser robię na pierwszą niedzielę adwentu. Nie muszę odpalać piekarnika
ZANIM WYJDZIESZ... NIE PRZEGAP TEGO, CO CZYTAJĄ INNI! 👇