Nie żyje procesujący się z Magdą Gessler uczestnik „Kuchennych Rewolucji”. Jego restauracja spłonęła

Magda Gesler, znana restauratorka. Przeprowadziła wiele kuchennych rewolucji. W tym jedną szczególną, po której musiała wejść na drogę sądową z jednym z uczestników programu. Teraz właściciel restauracji nie żyje. Co było przyczyną śmierci właściciela restauracji?

Obrazek
Paulina

Mirosław Bem, właściciel restauracji Łebska Chata w Łebie. W 2013 roku podpisał umowę z programem i jego restauracja przeszła zmiany pod okiem Magdy Gessler. Było to dość wyjątkowo miejsce, ponieważ wystrój był góralski. Kto stawia taką chatę nad morze?

Gdy zgłosiłem się do programu, chętnych było 1300 restauracji. Wybrano mnie, bo „co za wariat wybudował chatę góralską nad morzem” – mówił o udziale w programie Bem.
Obrazek

Magda Gessler zaakceptowała projekt i rewolucja się odbyła. Po czym zarekomendowała to miejsce poprzez swoje banery i ulotki, które właściciel umieścił przed lokalem.

Dostałem ustną zgodę pani Magdy. Powiedziała, że nie ma problemu. Inne restauracje też wywieszały banery – mówił Mirosław Bem – Pani Magda umieściła nas w swoim przewodniku. Na zdjęciu w książce był baner. Nic nie mówiła, żeby go zdjąć. Rok po programie dostałem Poziomkę. To pozytywne wyróżnienie. Byłem zaproszony na odbiór do Warszawy.”U Fukiera” impreza była impreza na czterysta osób. Pani Magda nazwała mnie: „czerwony krasnal ze Szwajcarii”. Osobiście wygłosiła pochwałę przy wręczaniu nagrody. Później dostałem pismo od adwokata, że w ciągu siedmiu dni mam baner zdjąć. Nie wiedziałem, co Gessler pisała na Facebooku.

Odszkodowanie dla Magdy Gessler

Przez to, że restauratorka dostawała coraz więcej skarg na restauracje, postanowiła wycofać swoją rekomendację i zażądała zdjęcia banerów. Wysłał też pismo od adwokata do właściciela. Sąd uznał, że Magda Gessler ma racje, nakazał wypłacić odszkodowanie wysokości 20 tys. złotych.

Nie żyje właściciel Łebskiej Chaty

Po całym tym zajścia w marcu tego roku Łebska Chata spłonęła. Był to trzeci obiekt Mirosława Bema, który spłonął. Ostatni spalił się w 2011 roku. Teraz mamy informacje, że uczestnik programu nie żyje. Nie podano przyczyny śmierci właściciela restauracji.

Najnowszy film na faszerowane ziemniaki z piekarnika – prosty a zarazem przepyszny dodatek do obiadu: 

Wybrane dla Ciebie

Ta moda powraca co sezon. Specjaliści ostrzegają przed konsekwencjami
Ta moda powraca co sezon. Specjaliści ostrzegają przed konsekwencjami
Uważany za jednego z najpyszniejszych i najzdrowszych grzybów. Zostawia w tyle nawet prawdziwka
Uważany za jednego z najpyszniejszych i najzdrowszych grzybów. Zostawia w tyle nawet prawdziwka
Zaplanuj zbiory już teraz. Wspomoże wątrobę i walkę z jesiennym przeziębieniem
Zaplanuj zbiory już teraz. Wspomoże wątrobę i walkę z jesiennym przeziębieniem
Znudziła mi się pizza na cienkim spodzie. Ta jest bardziej puszysta i smakuje jeszcze lepiej
Znudziła mi się pizza na cienkim spodzie. Ta jest bardziej puszysta i smakuje jeszcze lepiej
Z resztek ziemniaków robię krokiety. Z prostym sosem smakują jak marzenie
Z resztek ziemniaków robię krokiety. Z prostym sosem smakują jak marzenie
Gdy mam ochotę na pączki, wybieram te. Są jeszcze lepsze niż z różą
Gdy mam ochotę na pączki, wybieram te. Są jeszcze lepsze niż z różą
Dodaj dwie łyżki do ogórkowej. Rodzina okrzyknie cię mistrzem garnków
Dodaj dwie łyżki do ogórkowej. Rodzina okrzyknie cię mistrzem garnków
Daria na grzybobraniu. Sprawdziła ile grzybów można zebrać w godzinę
Daria na grzybobraniu. Sprawdziła ile grzybów można zebrać w godzinę
To sekret cukierników. Nie rozpuści się nawet na gorącej cynamonce
To sekret cukierników. Nie rozpuści się nawet na gorącej cynamonce
Popularna alternatywa dla sosu pomidorowego. Pizza jedna z najlepszych, jakie jadłam
Popularna alternatywa dla sosu pomidorowego. Pizza jedna z najlepszych, jakie jadłam
Do pizzy dodaję sezonowe warzywo. Przyjemnie słodkie, ale nie przytłacza
Do pizzy dodaję sezonowe warzywo. Przyjemnie słodkie, ale nie przytłacza
Pomidory faszeruję i wrzucam do piekarnika. Wychodzi pyszna przekąska na każdą imprezę
Pomidory faszeruję i wrzucam do piekarnika. Wychodzi pyszna przekąska na każdą imprezę