Omlet w papryce dla juniora

Omlet w papryce to nasza dzisiejsza propozycja na smaczne śniadanie. Nie dość, że jest łatwy w przygotowaniu, to jeszcze fajnie się prezentuje!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 2 szt. papryka
  2. 5 szt. jajka
  3. 4 łyżki szczypiorek posiekany
  4. 4 plastry boczek podpieczony
  5. 2/3 szkl. ser
  6. 1 szczypta sól
  7. 1 szczypta pieprz
  8. 3/4 szkl. mleko
  9. 3/4 szkl. woda do naczynia do piekarnika

Sposób przygotowania:

1. Podziel paprykę na pół i usuń gniazda nasienne.

Obrazek

2. Przełóż papryki do naczynia i wlej ciepłą wodę. Teraz wstaw naczynie do piekarnika na 5 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obrazek

3. W międzyczasie przygotuj jajeczną mieszankę z: jajek, boczku, szczypiorku, mleka, sera, pieprzu i soli.

Obrazek

4. Przełóż mieszankę do papryk i ponownie umieść naczynie w piekarniku. Tym razem na 35 minut.

Obrazek

5. I gotowe!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Wychodzą mięciutkie i pachną sernikiem. Wystarczy dodać do masy ten proszek
Wychodzą mięciutkie i pachną sernikiem. Wystarczy dodać do masy ten proszek
W piątki faszeruję ziemniaki. Pod serem skrywają pyszną niespodziankę
W piątki faszeruję ziemniaki. Pod serem skrywają pyszną niespodziankę
Tę sałatkę na pewno zrobię na Wszystkich Świętych. W imieniny zniknęła niemal od razu
Tę sałatkę na pewno zrobię na Wszystkich Świętych. W imieniny zniknęła niemal od razu
Dodaję do jesiennej owsianki. Mózg wskakuje na wyższe obroty, a jelita działają jak w zegarku
Dodaję do jesiennej owsianki. Mózg wskakuje na wyższe obroty, a jelita działają jak w zegarku
To mój sprytny sposób na zagęszczenie sosu. O wiele zdrowszy niż śmietana czy mąka
To mój sprytny sposób na zagęszczenie sosu. O wiele zdrowszy niż śmietana czy mąka
Robię najlepsze ciasto na pizzę w rodzinie. Wszyscy pytali mnie o przepis
Robię najlepsze ciasto na pizzę w rodzinie. Wszyscy pytali mnie o przepis
Strzelczyk robi przysmak z dzieciństwa z 3 składników. Tani i wystarczy 10 minut pracy
Strzelczyk robi przysmak z dzieciństwa z 3 składników. Tani i wystarczy 10 minut pracy
To jedna z najzdrowszych ryb. Ma dużo białka, delikatny smak i nie rozpada się na patelni
To jedna z najzdrowszych ryb. Ma dużo białka, delikatny smak i nie rozpada się na patelni
Babcie na Śląsku robią taką do obiadu. Główny składnik zaskoczy wiele osób
Babcie na Śląsku robią taką do obiadu. Główny składnik zaskoczy wiele osób
Za komuny ta ryba była na stołówkach, bo prawie nie ma ości. Najlepiej smakuje smażona na maśle
Za komuny ta ryba była na stołówkach, bo prawie nie ma ości. Najlepiej smakuje smażona na maśle
Robert Makłowicz wlewa szklankę do grzybowej. Smakuje lepiej niż w ekskluzywnej restauracji
Robert Makłowicz wlewa szklankę do grzybowej. Smakuje lepiej niż w ekskluzywnej restauracji
To mało popularna ryba. Prawie nie ma ości, a jest napakowana białkiem i wartościami
To mało popularna ryba. Prawie nie ma ości, a jest napakowana białkiem i wartościami