Orzechowe babeczki bez pieczenia to nasza najnowsza miłość. Już za moment dowiesz się, jak je przygotować. Po prostu palce lizać!
Pyszności
28.08.2020 | aktual.: 19.03.2024 11:50
Składniki:
Spód
300 g pszenica dmuchana
1 szkl. orzeszki ziemne niesolone
3 łyżki miód
3 łyżki masło orzechowe
Dodatkowe składniki
1/2 szkl. masło orzechowe
200 g gorzka czekolada
Sposób przygotowania:
1. Zacznij od połączenia pszenicy dmuchanej, orzeszków ziemnych, miodu i masła orzechowego. Dokładnie wymieszaj.
2. Posmaruj formę na muffinki olejem. Następnie umieść w nich orzechowy miks i przy pomocy łyżki zrób wgłębienia. Teraz wstaw formę do lodówki na 45 minut.
3. W każdej babeczce umieść masło orzechowe i ponownie umieść je w lodówce na 30 minut.
4. Po tym czasie dodaj na wierzch babeczek roztopioną czekoladą i wstaw do lodówki do stężenia.