Orzechowe babeczki bez pieczenia

Orzechowe babeczki bez pieczenia to nasza najnowsza miłość. Już za moment dowiesz się, jak je przygotować. Po prostu palce lizać!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Spód

  1. 300 g pszenica dmuchana
  2. 1 szkl. orzeszki ziemne niesolone
  3. 3 łyżki miód
  4. 3 łyżki masło orzechowe

Dodatkowe składniki

  1. 1/2 szkl. masło orzechowe
  2. 200 g gorzka czekolada

Sposób przygotowania:

1. Zacznij od połączenia pszenicy dmuchanej, orzeszków ziemnych, miodu i masła orzechowego. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. Posmaruj formę na muffinki olejem. Następnie umieść w nich orzechowy miks i przy pomocy łyżki zrób wgłębienia. Teraz wstaw formę do lodówki na 45 minut.

Obrazek

3. W każdej babeczce umieść masło orzechowe i ponownie umieść je w lodówce na 30 minut.

Obrazek

4. Po tym czasie dodaj na wierzch babeczek roztopioną czekoladą i wstaw do lodówki do stężenia.

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Wars z nowym menu. Dania i ceny jak z restauracji
Wars z nowym menu. Dania i ceny jak z restauracji
Na długi weekend piekę karkówkę w kapuście kiszonej. Idealna na zjazd rodzinny
Na długi weekend piekę karkówkę w kapuście kiszonej. Idealna na zjazd rodzinny
Zagniatam zamiast makaronu. Nawet rosołem można się najeść
Zagniatam zamiast makaronu. Nawet rosołem można się najeść
Tę sałatkę zrobisz w 10 minut. Jest idealna na kolację
Tę sałatkę zrobisz w 10 minut. Jest idealna na kolację
Dodaję zamiast makreli. Pasta znika, zanim ukroję pieczywo
Dodaję zamiast makreli. Pasta znika, zanim ukroję pieczywo
Nie dodaję ani grama śmietany. Mam zdrowszy sposób na zabielanie
Nie dodaję ani grama śmietany. Mam zdrowszy sposób na zabielanie
Bez mąki i drożdży, a na patelni rosną jak szalone. Konkurencja dla racuchów
Bez mąki i drożdży, a na patelni rosną jak szalone. Konkurencja dla racuchów
Zamiast jabłek do środka wkładam wytrawny farsz. Wychodzi pyszny strudel
Zamiast jabłek do środka wkładam wytrawny farsz. Wychodzi pyszny strudel
To najlepsza wątróbka. Jest mięciutka, delikatna, pełna smaku i bez grama goryczy
To najlepsza wątróbka. Jest mięciutka, delikatna, pełna smaku i bez grama goryczy
Nie smażę frytek i placków. Rodzina oszalała na punkcie chrupiących kuleczek
Nie smażę frytek i placków. Rodzina oszalała na punkcie chrupiących kuleczek
W PRL-u zachwycała na stole podczas każdej imprezy. Dziś powraca w nowoczesnej wersji
W PRL-u zachwycała na stole podczas każdej imprezy. Dziś powraca w nowoczesnej wersji
Jemy go bardzo rzadko, a ma więcej żelaza niż mięso. Jest doskonały dla stłuszczonej wątroby
Jemy go bardzo rzadko, a ma więcej żelaza niż mięso. Jest doskonały dla stłuszczonej wątroby