Prosty trik, dzięki któremu nauczysz się jeść pałeczkami w 5 min!

Kuchnia azjatycka, a przede wszystkim sushi, cieszy się ogromną popularnością w Polsce. Nieodłącznym jej atrybutem są...pałeczki. Jedzenie nimi potrafi jednak przysporzyć sporo kłopotów. Jest jednak prosty sposób, dzięki któremu szybko zdobędziesz nową umiejętność.

Obrazek
Ewa

Najlepszym, sprawdzonym i niezawodnym sposobem jest...praktyka. Im częściej używasz pałeczek, tym bardziej się z nimi oswajasz i sprawniej posługujesz. Od czegoś jednak trzeba zacząć.

Silikonowe nakładki

Praktyczny gadżet, spotykany bardzo często w sushi barach. Dzięki złączeniu pałeczek operowanie nimi staje się o wiele łatwiejsze. Możesz kupić je przez internet, albo...wykonać samemu! To naprawdę proste.

Potrzebujesz:

  • pałeczki
  • papier, w które były zapakowane
  • gumka recepturka

Krok 1: Pałeczki przedziel na pół

Obrazek

Krok 2: Papier, w który były zapakowane, zroluj

Obrazek

Krok 3: Zrolowany papier umieść między pałeczkami

Obrazek

Krok 4 Owiń gumkę wokół końca pałeczek

Owiń gumkę wokół końca pałeczek i zwiniętego papieru, aby papier działał jak podparcie. Umieść większość gumki na samym końcu konstrukcji, żeby można było ruszać pałeczkami

Obrazek

Krok 5: Zrób lub zamów swoje ulubione jedzenie i...ćwicz!

Trening czyni mistrza. A jeśli przy okazji wiąże się z pysznym jedzeniem to staje się czystą przyjemnością!

Nie wychodzi? Nic się nie stało!

Nie czujesz się pewnie, wszystko leci Ci z rąk, a trzymanie pałeczek doprowadza Cię do szewskiej pasji? Nie szkodzi!
Sushi można bez problemu jeść pałeczkami. Jest to zgodne z japońską kulturą i nikt nie będzie patrzył na Ciebie krzywo.

Wybrane dla Ciebie

Każda włoska nonna gotuje taki sos. Jeden kęs i przeniesiesz się do Neapolu
Każda włoska nonna gotuje taki sos. Jeden kęs i przeniesiesz się do Neapolu
Nie mielone i nie schabowe. Moja rodzina co sobotę zamawia na obiad kotlety majstra
Nie mielone i nie schabowe. Moja rodzina co sobotę zamawia na obiad kotlety majstra
Polacy jedzą aż miło, a jelita i trzustka cierpią. Najgorsze połączenie na obiad
Polacy jedzą aż miło, a jelita i trzustka cierpią. Najgorsze połączenie na obiad
Tata pokazał mi te grzyby. Inni grzybiarze nawet się nie schylają, a ja wychodzę z lasu z pełnym koszem
Tata pokazał mi te grzyby. Inni grzybiarze nawet się nie schylają, a ja wychodzę z lasu z pełnym koszem
Na tym mięsie prababcia gotowała rosół. Dziś jest nie do przełknięcia
Na tym mięsie prababcia gotowała rosół. Dziś jest nie do przełknięcia
Nazwa tych włoskich ciasteczek jest równie zabawna, co nieprzyzwoita. Zarumienisz się w cukierni
Nazwa tych włoskich ciasteczek jest równie zabawna, co nieprzyzwoita. Zarumienisz się w cukierni
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik