Prosty trik, dzięki któremu nauczysz się jeść pałeczkami w 5 min!

Kuchnia azjatycka, a przede wszystkim sushi, cieszy się ogromną popularnością w Polsce. Nieodłącznym jej atrybutem są...pałeczki. Jedzenie nimi potrafi jednak przysporzyć sporo kłopotów. Jest jednak prosty sposób, dzięki któremu szybko zdobędziesz nową umiejętność.

Obrazek
Ewa

Najlepszym, sprawdzonym i niezawodnym sposobem jest...praktyka. Im częściej używasz pałeczek, tym bardziej się z nimi oswajasz i sprawniej posługujesz. Od czegoś jednak trzeba zacząć.

Silikonowe nakładki

Praktyczny gadżet, spotykany bardzo często w sushi barach. Dzięki złączeniu pałeczek operowanie nimi staje się o wiele łatwiejsze. Możesz kupić je przez internet, albo...wykonać samemu! To naprawdę proste.

Potrzebujesz:

  • pałeczki
  • papier, w które były zapakowane
  • gumka recepturka

Krok 1: Pałeczki przedziel na pół

Obrazek

Krok 2: Papier, w który były zapakowane, zroluj

Obrazek

Krok 3: Zrolowany papier umieść między pałeczkami

Obrazek

Krok 4 Owiń gumkę wokół końca pałeczek

Owiń gumkę wokół końca pałeczek i zwiniętego papieru, aby papier działał jak podparcie. Umieść większość gumki na samym końcu konstrukcji, żeby można było ruszać pałeczkami

Obrazek

Krok 5: Zrób lub zamów swoje ulubione jedzenie i...ćwicz!

Trening czyni mistrza. A jeśli przy okazji wiąże się z pysznym jedzeniem to staje się czystą przyjemnością!

Nie wychodzi? Nic się nie stało!

Nie czujesz się pewnie, wszystko leci Ci z rąk, a trzymanie pałeczek doprowadza Cię do szewskiej pasji? Nie szkodzi!
Sushi można bez problemu jeść pałeczkami. Jest to zgodne z japońską kulturą i nikt nie będzie patrzył na Ciebie krzywo.

Wybrane dla Ciebie
Takie bułeczki piekła moja babcia. Pizza może się przy nich schować
Takie bułeczki piekła moja babcia. Pizza może się przy nich schować
W Pradze spróbowałam tradycyjnych knedli. Zwykłe odeszły w zapomnienie
W Pradze spróbowałam tradycyjnych knedli. Zwykłe odeszły w zapomnienie
Jesienią często robię zamiast samych ziemniaków. Ma więcej wartości i jest pyszna
Jesienią często robię zamiast samych ziemniaków. Ma więcej wartości i jest pyszna
Naleśniki farmerskie to obiadowy hit. Teść nie mógł się nachwalić tego farszu
Naleśniki farmerskie to obiadowy hit. Teść nie mógł się nachwalić tego farszu
Zapomniana zupa naszych babć, która syci i rozgrzewa. Strzelczyk pokazał, jak zrobić najlepszą
Zapomniana zupa naszych babć, która syci i rozgrzewa. Strzelczyk pokazał, jak zrobić najlepszą
Do ulubionej zupy dodaję 2 składniki. Dzięki temu jest jeszcze smaczniejsza
Do ulubionej zupy dodaję 2 składniki. Dzięki temu jest jeszcze smaczniejsza
Dzieciaki uwielbiają taką herbatkę. W domu robię zdrowszą, a cieszy tak samo
Dzieciaki uwielbiają taką herbatkę. W domu robię zdrowszą, a cieszy tak samo
Zawsze się udaje. Przepyszne ciacho do kawy
Zawsze się udaje. Przepyszne ciacho do kawy
Najlepsza sałatka dla sercowców. Ugotuj w tym płynie, a warzywo nie wyjdzie gorzkie
Najlepsza sałatka dla sercowców. Ugotuj w tym płynie, a warzywo nie wyjdzie gorzkie
Ciocia dodaje 1 łyżeczkę do placków ziemniaczanych. Wychodzą 100 razy bardziej chrupiące i pulchne
Ciocia dodaje 1 łyżeczkę do placków ziemniaczanych. Wychodzą 100 razy bardziej chrupiące i pulchne
Dla Niemców to rarytas od lat. Polacy chcieliby wyrzucić ten smak z pamięci
Dla Niemców to rarytas od lat. Polacy chcieliby wyrzucić ten smak z pamięci
Ta surówka najlepiej pasuje do gęsiny. Przepis podpatrzyłem w restauracji
Ta surówka najlepiej pasuje do gęsiny. Przepis podpatrzyłem w restauracji