PrzepisPieczona cukinia i kabaczek pod kruszonką

Pieczona cukinia i kabaczek pod kruszonką

Pieczona cukinia i kabaczek pod kruszonką
Pyszności

23.06.2020 12:00, aktual.: 20.03.2024 15:09

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Cukinia i kabaczek to genialny duet, dzięki któremu przygotujesz pyszną przekąskę dla całej rodziny. Wystarczy naprawdę niewiele, aby zachwycić swoich bliskich.

Składniki:

Kruszonka

  1. 1/3 szkl. mielone migdały
  2. 1/3 szkl. ser parmezan starty
  3. 1 łyżeczka czosnek
  4. 1 łyżeczka oregano
  5. 1/2 łyżeczki pieprz

Podstawowe składniki

  1. 1 szt. cukinia
  2. 1 szt. kabaczek
  3. 2 łyżki oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

1. Podziel cukinię i kabaczek na cienkie plastry.

Obraz

2. Teraz przygotuj kruszonkę. W tym celu połącz: mielone migdały, ser parmezan, oregano, czosnek granulowany i pieprz.

Obraz

3. W formie do pieczenia ułóż na przemian plaster cukinii i plaster kabaczka. Całość skropl oliwą z oliwek i posyp wcześniej przygotowaną kruszonką. Teraz wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

4. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także