Cukinia i kabaczek to genialny duet, dzięki któremu przygotujesz pyszną przekąskę dla całej rodziny. Wystarczy naprawdę niewiele, aby zachwycić swoich bliskich.
Pyszności
23.06.2020 | aktual.: 20.03.2024 15:09
Składniki:
Kruszonka
1/3 szkl. mielone migdały
1/3 szkl. ser parmezan starty
1 łyżeczka czosnek
1 łyżeczka oregano
1/2 łyżeczki pieprz
Podstawowe składniki
1 szt. cukinia
1 szt. kabaczek
2 łyżki oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:
1. Podziel cukinię i kabaczek na cienkie plastry.
2. Teraz przygotuj kruszonkę. W tym celu połącz: mielone migdały, ser parmezan, oregano, czosnek granulowany i pieprz.
3. W formie do pieczenia ułóż na przemian plaster cukinii i plaster kabaczka. Całość skropl oliwą z oliwek i posyp wcześniej przygotowaną kruszonką. Teraz wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).