Pierogi z grzybami

Uwielbiacie pierogi? Jeśli tak, mamy dla Was coś wyjątkowego ❤️ Pierogom w takim wydaniu nie odmówi największy twardziel ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Farsz

  1. 1 szczypta sól
  2. 1 szczypta pieprz
  3. 2 łyżki natka pietruszki posiekana
  4. 1 szt. cebula posiekana drobno
  5. 250 g podgrzybki

Ciasto

  1. 3 łyżki mąka
  2. 1 łyżeczka cukier
  3. 120 ml ciepłe mleko
  4. 1 łyżeczka drożdże instant
  5. 250 g mąka
  6. 1 łyżeczka sól
  7. 250 g ziemniaki ugotowane i tłuczone
  8. 25 g masło roztopione
Sposób przygotowania:

1. W małej miseczce połącz ze sobą mąkę, cukier, 4 łyżki ciepłego mleka oraz drożdże instant. Dokładnie wymieszaj i odstaw na 15 minut.

Obrazek

2. Do dużej miski przesyp mąkę. Następie dodaj przygotowane ziemniaki, rozczyn, sól, resztę mleka i roztopione masło.

Obrazek

3. Ze wszystkich składników stwórz ciasto (jak na zdjęciu poniżej). I odstaw pod przykryciem na ok. 45 minut.

Obrazek

4. Na rozgrzanej patelni podsmaż ze sobą cebulę, podgrzybki, sól, pieprz i natkę pietruszki.

Obrazek

5. Teraz rozwałkuj ciasto drożdżowe i wytnij z niego koła. Następnie umieść na każdym kawałku przygotowany farsz. Ulep pierogi i smaż je na rozgrzanym oleju.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Dodaj 1 łyżkę, aby się nie sklejały. Zobaczyłam, jak robią to w restauracji
Dodaj 1 łyżkę, aby się nie sklejały. Zobaczyłam, jak robią to w restauracji
Takich grzybów nie susz pod żadnym pozorem. Mogą zamienić się w truciznę
Takich grzybów nie susz pod żadnym pozorem. Mogą zamienić się w truciznę
Smakuje jak w szkolnej stołówce. Znajoma kucharka zdradziła, jak gotowało się pomidorówkę
Smakuje jak w szkolnej stołówce. Znajoma kucharka zdradziła, jak gotowało się pomidorówkę
Za każdym razem dodaję do kotletów mielonych. Wychodzą mięciutkie i soczyste jak w mlecznym barze
Za każdym razem dodaję do kotletów mielonych. Wychodzą mięciutkie i soczyste jak w mlecznym barze
Teściowa zawsze trzyma się tej zasady, jak robi skwarki. Podaje do pierogów lub na smalec
Teściowa zawsze trzyma się tej zasady, jak robi skwarki. Podaje do pierogów lub na smalec
Ani ziemniak, ani batat. Na zdrowe i chrupiące frytki sprawdzi się inne warzywo
Ani ziemniak, ani batat. Na zdrowe i chrupiące frytki sprawdzi się inne warzywo
Odkąd mam ten przepis, nie kupuję ciastek w sklepie. Cała rodzina chwali aż miło
Odkąd mam ten przepis, nie kupuję ciastek w sklepie. Cała rodzina chwali aż miło
Żółtko zmieniło kolor po ugotowaniu? Sprawdź, o czym to świadczy
Żółtko zmieniło kolor po ugotowaniu? Sprawdź, o czym to świadczy
Różowe śliwki dwa razy droższe niż węgierki. Sprawdziłam, czy warto tyle zapłacić
Różowe śliwki dwa razy droższe niż węgierki. Sprawdziłam, czy warto tyle zapłacić
Zupa, której nie odmówisz. Tak pyszna i rozgrzewająca, że będziesz jeść miskę za miską
Zupa, której nie odmówisz. Tak pyszna i rozgrzewająca, że będziesz jeść miskę za miską
Zawsze dodaję do mielonych tę przyprawę. Świetnie podkreśla i wydobywa smak mięsa
Zawsze dodaję do mielonych tę przyprawę. Świetnie podkreśla i wydobywa smak mięsa
Od lat uchodzi za towar luksusowy. Kiedyś karmili nim więźniów
Od lat uchodzi za towar luksusowy. Kiedyś karmili nim więźniów