PrzepisDania głównePierogi z grzybami

Pierogi z grzybami

Pierogi z grzybami
Pyszności

08.05.2018 17:00, aktual.: 08.05.2018 22:01

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Uwielbiacie pierogi? Jeśli tak, mamy dla Was coś wyjątkowego ❤️ Pierogom w takim wydaniu nie odmówi największy twardziel ?

Składniki:

Farsz

  1. 1 szczypta sól
  2. 1 szczypta pieprz
  3. 2 łyżki natka pietruszki posiekana
  4. 1 szt. cebula posiekana drobno
  5. 250 g podgrzybki

Ciasto

  1. 3 łyżki mąka
  2. 1 łyżeczka cukier
  3. 120 ml ciepłe mleko
  4. 1 łyżeczka drożdże instant
  5. 250 g mąka
  6. 1 łyżeczka sól
  7. 250 g ziemniaki ugotowane i tłuczone
  8. 25 g masło roztopione
Sposób przygotowania:

1. W małej miseczce połącz ze sobą mąkę, cukier, 4 łyżki ciepłego mleka oraz drożdże instant. Dokładnie wymieszaj i odstaw na 15 minut.

Obraz

2. Do dużej miski przesyp mąkę. Następie dodaj przygotowane ziemniaki, rozczyn, sól, resztę mleka i roztopione masło.

Obraz

3. Ze wszystkich składników stwórz ciasto (jak na zdjęciu poniżej). I odstaw pod przykryciem na ok. 45 minut.

Obraz

4. Na rozgrzanej patelni podsmaż ze sobą cebulę, podgrzybki, sól, pieprz i natkę pietruszki.

Obraz

5. Teraz rozwałkuj ciasto drożdżowe i wytnij z niego koła. Następnie umieść na każdym kawałku przygotowany farsz. Ulep pierogi i smaż je na rozgrzanym oleju.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz