Pierogi z grzybami

Uwielbiacie pierogi? Jeśli tak, mamy dla Was coś wyjątkowego ❤️ Pierogom w takim wydaniu nie odmówi największy twardziel ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Farsz

  1. 1 szczypta sól
  2. 1 szczypta pieprz
  3. 2 łyżki natka pietruszki posiekana
  4. 1 szt. cebula posiekana drobno
  5. 250 g podgrzybki

Ciasto

  1. 3 łyżki mąka
  2. 1 łyżeczka cukier
  3. 120 ml ciepłe mleko
  4. 1 łyżeczka drożdże instant
  5. 250 g mąka
  6. 1 łyżeczka sól
  7. 250 g ziemniaki ugotowane i tłuczone
  8. 25 g masło roztopione
Sposób przygotowania:

1. W małej miseczce połącz ze sobą mąkę, cukier, 4 łyżki ciepłego mleka oraz drożdże instant. Dokładnie wymieszaj i odstaw na 15 minut.

Obrazek

2. Do dużej miski przesyp mąkę. Następie dodaj przygotowane ziemniaki, rozczyn, sól, resztę mleka i roztopione masło.

Obrazek

3. Ze wszystkich składników stwórz ciasto (jak na zdjęciu poniżej). I odstaw pod przykryciem na ok. 45 minut.

Obrazek

4. Na rozgrzanej patelni podsmaż ze sobą cebulę, podgrzybki, sól, pieprz i natkę pietruszki.

Obrazek

5. Teraz rozwałkuj ciasto drożdżowe i wytnij z niego koła. Następnie umieść na każdym kawałku przygotowany farsz. Ulep pierogi i smaż je na rozgrzanym oleju.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Bułgarzy sypią do wszystkiego. Potrafi rozruszać najbardziej leniwe jelita
Bułgarzy sypią do wszystkiego. Potrafi rozruszać najbardziej leniwe jelita
Jak zrobić barszcz świąteczny, który ma rubinowy kolor? Zdradzamy sekret
Jak zrobić barszcz świąteczny, który ma rubinowy kolor? Zdradzamy sekret
Świąteczne marnowanie żywności w Polsce – alarmujące dane
Świąteczne marnowanie żywności w Polsce – alarmujące dane
Na tym europejskim jarmarku królują słodkości, ale po polską przekąskę i tak ustawiają się kolejki
Na tym europejskim jarmarku królują słodkości, ale po polską przekąskę i tak ustawiają się kolejki
Już nie tylko w śmietanie czy occie. Popularną rybkę dodaję do sałatki
Już nie tylko w śmietanie czy occie. Popularną rybkę dodaję do sałatki
Tę zupę przyrządzali nasi dziadkowie w Wigilię. Dziś mało kto o niej pamięta
Tę zupę przyrządzali nasi dziadkowie w Wigilię. Dziś mało kto o niej pamięta
Wigilijne pierogi, które smakują jak u babci. Sekretny składnik zmienia wszystko
Wigilijne pierogi, które smakują jak u babci. Sekretny składnik zmienia wszystko
Nie kurczak, a inny drób to najlepsza baza na pasztet. Nie zapominam o konkretnym zestawie przypraw
Nie kurczak, a inny drób to najlepsza baza na pasztet. Nie zapominam o konkretnym zestawie przypraw
To ciasto króluje na świątecznym stole. Nie bez powodu ma taką nazwę
To ciasto króluje na świątecznym stole. Nie bez powodu ma taką nazwę
Śledzie z cebulką pójdą w odstawkę. Podobny, ale jeszcze lepszy smak da inne warzywo
Śledzie z cebulką pójdą w odstawkę. Podobny, ale jeszcze lepszy smak da inne warzywo
Nawet przeciwnicy chętnie spróbują. Trik, który niweluje brzydki zapaszek karpia wigilijnego
Nawet przeciwnicy chętnie spróbują. Trik, który niweluje brzydki zapaszek karpia wigilijnego
Magda Gessler robi najlepszy piernik. Jest miękki, delikatny i możesz go zrobić już przez świętami
Magda Gessler robi najlepszy piernik. Jest miękki, delikatny i możesz go zrobić już przez świętami
NIE WYCHODŹ JESZCZE! MAMY COŚ SPECJALNIE DLA CIEBIE 🎯