Podpłomyk czyli pizza z patelni

Czy na zwykłej patelni można zrobić pyszną pizzę? Okazuje się, że tak! A najlepiej świadczy o tym podpłomyk - pizza z patelni, która podbiła nasze serca od pierwszego kęsa. Z Tobą będzie podobnie!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Ciasto

  1. 400 g mąka pszenna typ 500
  2. 200 ml gorąca woda
  3. 1/2 łyżeczki sól

Dodatki

  1. 300 g sos do pizzy
  2. 200 g ser żółty
  3. 200 g szynka
  4. 1/2 szt. czerwona cebula
  5. liście bazyli

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą mąkę, gorącą wodę oraz sól. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. Powstałe ciasto przykryj na 10 minut.

Obrazek

3. Po tym czasie podziel je na mniejsze kawałki i rozwałkuj tak, aby zmieściło się na patelni.

Obrazek

4. Smaż każdy kawałek na dobrze rozgrzanej patelni przez 3-4 minuty z każdej strony.

Obrazek

5. Na wierzchu umieść sos do pizzy. Następnie dodaj szynkę, ser i cebulę. Przykryj na 3-4 minuty. Przed podaniem dodaj świeże liście bazylii.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości