PrzepisPrzepis na calzone w wersji śniadaniowej

Przepis na calzone w wersji śniadaniowej

Przepis na calzone w wersji śniadaniowej
Pyszności

25.07.2019 17:00, aktual.: 27.10.2021 15:18

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Przepis na calzone to podstawa w każdej kuchni. Można wykorzystać go na wiele ciekawych sposobów, jak chociażby propozycja śniadaniowa - z jajecznicą, szynką i serem w roli głównej. Takiej kombinacji nie sposób odmówić ?

W przepisie użyliśmy sera firmy Hochland „Burger&Toast”, który świetnie nadaje się do zapiekania.

Składniki:

  1. 1 szt. ciasto na pizze lub drożdżowe
  2. 1 łyżka suszone oregano
  3. 1 łyżeczka czosnek granulowany
  4. 4-6 szt. jajka
  5. 150 g szynka wędzona
  6. 4 szt. ser Hochland "Burger&Toast" plastry

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od zrobienia jajecznicy.

Obraz

2. Przygotuj ser i szynkę wędzoną.

Obraz

3. W przepisie możesz wykorzystać ciasto na pizzę lub drożdżowe (obie receptury znajdziesz na naszej stronie). Podziel je na 4 części.

Obraz

4. Rozwałkuj każdy kawałek, po czym dopraw je czosnkiem granulowanym i suszonym oregano.

Obraz

5. Na cieście ułóż jajecznicę, ser oraz szynkę. Złóż jak calzone.

Obraz

6. Umieść calzone w formie do pieczenia i wstaw do piekarnika na 10-15 minut, temperatura 220 stopni Celsjusza.

Obraz

7. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także