PrzepisPrzekąskiWrapy z pieczoną pastą czyli genialny przepis na tortille
Wrapy z pieczoną pastą czyli genialny przepis na tortille
Jeśli przepis na tortille, to tylko z naszej strony ? Jesteśmy pewni na 100%, że zakochasz się w nich od pierwszego kęsa.
Jeśli lubisz tortille, koniecznie musisz zapoznać się również z naszą kolorową wersją w warzywnym wydaniu.
Składniki:
1 szt. bakłażan
3 szt. papryka różne kolory
1 łyżka kumin rzymski
1/2 łyżeczki papryka ostra
50 g suszone pomidory w oleju
100 g szpinak baby
4 szt. tortilla pełnoziarnista
2 łyżki oliwa z oliwek
1/2 łyżeczki sól
Sposób przygotowania:
1. Podziel bakłażana na mniejsze kawałki. Przełóż do naczynia żaroodpornego, po czym dodaj oliwę z oliwek. Na wierzchu umieść kawałki papryki i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
2. Przełóż podpieczoną mieszankę do dzbanka i dodaj: suszone pomidory, kmin rzymski, paprykę ostrą oraz sól. Dokładnie zblenduj.
3. Na tortilli rozprowadź pastę, rozdrobnionego i ugotowanego kurczaka oraz świeży szpinak.
4. Zwiń w rulon i podziel na mniejsze kawałki. Smacznego!