Pomysły i przepisy na gofry. Jak zrobić gofry- dodatki, składniki

Gofry znają i kochają chyba wszyscy. Mamy dla Ciebie kilka pomysłów na ich nietypowe wydanie. W takiej odsłonie pokochasz je na nowo!

Obrazek
Ewa

#1 Dyniowe gofry

Ciasto z dodatkiem dyni wygląda i smakuje inaczej. Warto wypróbować!

Obrazek

#2 Gofry z zoodlowanych batatów

Gofry z zoodlowanych batatów połączyliśmy z jajkiem sadzonym i szczypiorkiem. Pyszny pomysł na leniwe, niedzielne śniadanie!

Obrazek

#3 Gofry a'la brownie

Ultraczekoladowe gofry dla prawdziwych łasuchów!

Obrazek

#4 Słone gofry na patyku

Gofry na słono z szynką i serem- to brzmi pysznie! Dodatkową atrakcją jest sposób podania.

Obrazek

#5 Zielone gofry ze szpinakiem

Zielony to kolor wiosny. Możesz przynieść go również do swojej kuchni w gofrach ;)

Obrazek

#6 Pekanowe gofry

Kochamy orzechy pekan! Nic dziwnego, że przemyciliśmy je również do gofrów.

Obrazek

#7 Gofry o smaku pizzy

Gofry i pizza w jednym? Poproszę o dokładkę!

Obrazek

#8 Gofry w tęczowym wydaniu

Mały dodatek barwników, a zwykłe gofry wyglądają zupełnie inaczej.

Obrazek

#9 Gofry z mąki jaglanej w fitowej wersji

A może tak na zdrowo? Jeśli brakuje Ci pomysłów na wykorzystanie mąki jaglanej- spróbuj tych gofrów!

Obrazek

#10 Gofry ziemniaczane

Ziemniak to zdecydowanie warzywny król! W gofrowej wersji wypada po prostu znakomicie.

Obrazek

#11 Owsiane gofry z daktylowym kremem

Pyszny i zdrowy deser, który zniknie w kilka chwil.

Obrazek

#12 Kakaowe gofry

Niby nic, a jednak! Dorzucenie kakaa do masy to bardzo smaczny pomysł!

Obrazek

#13 Jajeczne gofry

Jajeczne śniadanie w nietypowym wydaniu! Zrobisz je na pewno nie raz!

Obrazek

#14 Gofry w czekoladzie z polewą toffi

To się nazywa dawka słodyczy! Na sam widok cieknie ślinka.

Obrazek

#15 Gofry z ciasta francuskiego z szynką, serem i pieczarkami

Ciasto francuskie idealnie sprawdzi się w roli... gofrów!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
W jesienne dni robię rozgrzewającą zapiekankę z włoskimi kluseczkami. Znika w mgnieniu oka
W jesienne dni robię rozgrzewającą zapiekankę z włoskimi kluseczkami. Znika w mgnieniu oka
W Czechach piją ją non stop. Jest zdrowsza od zwykłej herbaty i ma moc witamin
W Czechach piją ją non stop. Jest zdrowsza od zwykłej herbaty i ma moc witamin
Zanurzam w cieście i nadziewam na patyk. Parówka w tej wersji zachwyci nawet wybrednych smakoszy
Zanurzam w cieście i nadziewam na patyk. Parówka w tej wersji zachwyci nawet wybrednych smakoszy