12 trików, które sprawią, że śniadanie będzie Twoim najprzyjemniejszym posiłkiem w ciągu dnia

Są osoby, dla których śniadanie to przymus i chętnie by go unikali. Są też tacy, którzy śniadania celebrują i nie potrafią sobie wyobrazić innego rozpoczęcia dnia. Nieważne, w której grupie jesteś, pamiętaj, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. My wyszliśmy wam naprzeciw i mamy kilka propozycji, które sprawią, że śniadanie stanie się jeszcze lepsze lub zwyczajnie znośniejsze.

Obrazek
Mika

1. Pozbądź się okruszków z płatków przesiewając je przez sitko

Obrazek

2. Kolejnym płatkowym przełomem jest ta miska! Nigdy więcej rozmokniętych płatków

Obrazek

Można ją również wykorzystać do dipów!

3. Placki ziemniaczane możesz zrobić w gofrownicy

Obrazek

4. Składniki na smoothie przygotuj dzień wcześniej i przechowuj w takich torebkach. Rano wszystko będzie gotowe!

Obrazek

5. Mrożone kostki mleka idealnie nadają się do porannej kawy

Obrazek

Migdałowe lub waniliowe mleko doda wyjątkowego smaku twojej kawie!

6. Idąc tym tropem, kostki mrożonej kawy idealnie nadają się do mleka!

Obrazek

7. Zamiast robić zwykłe naleśniki, daj się ponieść fantazji

Obrazek

8. Zamróź koktajl na każdy dzień tygodnia!

Obrazek

9. Lub zrób z niego lody

sniadanie-2

10. Przepis na pyszne babeczki znajdziecie tutaj

sniadanie-1

11. Przygotuj śniadanie dzień wcześniej, a rano wystarczy je podgrzać

Obrazek

12. By naleśniki były bardziej puszyste dodaj gazowanej wody do ciasta

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy