Pyszne pulpeciki wołowe z parmezanem, żółtym serem i sosem pomidorowym

W tym artykule chciałabym pokazać ci, jak przyrządzić pyszne pulpeciki wołowe z parmezanem, żółtym serem i sosem pomidorowym.

Obrazek
Ala Krauzowicz

UWAGA! Kiedy raz ich spróbujesz, zaczniesz chcieć jeść je codziennie.

Nie traćmy więc czasu i jak najszybciej zabierzmy się do pracy. Przepis znajdziesz poniżej.

Składniki:

  1. 400 g wołowina zmielona
  2. 2 ząbki czosnek wyciśnięty
  3. 600 ml sos pomidorowy
  4. 2 łyżeczki sól
  5. 1 łyżeczka pieprz
  6. 240 g bułka tarta
  7. 60 g parmezan starty
  8. 2 szt. jajka
  9. 120 ml mleko
  10. 1/2 szklanki natka pietruszki posiekana
  11. ser żółty pokrojony w kostki o boku ok. 1,9 cm
Sposób przygotowania:
1. Do miski włóż zmieloną wołowinę, czosnek, sól, pieprz, bułkę tartą, parmezan, jajka, mleko i pietruszkę. Dokładnie wymieszaj, aby składniki dobrze się ze sobą połączyły.
2. Z przygotowanej masy ulep kulki, a do środka każdej z nich włóż po kawałku żółtego sera.
3. W dużym garnku układaj warstwowo - sos pomidorowy, pulpeciki, sos pomidorowy, pulpeciki, sos pomidorowy. Przykryj garnek pokrywką i gotuj na średnim ogniu przez 2 godziny.
4. Po 2 godzinach zdejmij garnek z ognia i rozłóż pulpety na talerze.
5. Smacznego!
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
ZANIM WYJDZIESZ... NIE PRZEGAP TEGO, CO CZYTAJĄ INNI! 👇