Pyszne pulpeciki wołowe z parmezanem, żółtym serem i sosem pomidorowym
W tym artykule chciałabym pokazać ci, jak przyrządzić pyszne pulpeciki wołowe z parmezanem, żółtym serem i sosem pomidorowym.
UWAGA! Kiedy raz ich spróbujesz, zaczniesz chcieć jeść je codziennie.
Nie traćmy więc czasu i jak najszybciej zabierzmy się do pracy. Przepis znajdziesz poniżej.
Składniki:
- 400 g wołowina zmielona
- 2 ząbki czosnek wyciśnięty
- 600 ml sos pomidorowy
- 2 łyżeczki sól
- 1 łyżeczka pieprz
- 240 g bułka tarta
- 60 g parmezan starty
- 2 szt. jajka
- 120 ml mleko
- 1/2 szklanki natka pietruszki posiekana
- ser żółty pokrojony w kostki o boku ok. 1,9 cm