PrzepisDania głównePyszny faszerowany chleb
Pyszny faszerowany chleb
Pyszności
23.03.2017 17:00, aktual.: 31.05.2017 15:37
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pysznego faszerowanego chleba. Czegoś takiego jeszcze nie jadłam!
Składniki:
- 1 łyżka olej
- 300 g wołowina zmielona
- 1 szt. jajko rozmieszane
- 30 g parmezan starty
- 1 szt. cebula pokrojona w kostkę
- sól
- oregano
- pieprz
- 400 ml sos pomidorowy
- 150 g makaron spaghetti ugotowany
- 400 g spód do pizzy
- 150 g ser żółty pokrojony w kostkę
Sposób przygotowania:
1. Na patelni rozgrzej olej, a następnie wrzuć na nią cebulę. Kiedy się zeszkli dodaj zmieloną wołowinę. Kiedy wołowina będzie dosmażona, dopraw ją solą, pieprzem i oregano. Dodaj sos pomidorowy i dobrze wszystko wymieszaj. Na koniec dodaj ugotowany makaron i ponownie wymieszaj. Zdejmij patelnię z ognia.
2. Rozwiń spód do pizzy. Na jego środku rozłóż przygotowany farsz oraz ser żółty pokrojony w kostkę. Natnij ciasto tak, jak na zdjęciu poniżej.
3. Zawiń kawałki ciasta do środka tak, aby farsz był szczelnie zamknięty. Nasmaruj ciasto z wierzchu jajkiem i posyp parmezanem. Połóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni C. Piecz przez 30 minut.
4. Po 30 minutach wyjmij gotowy chleb z piekarnika i pokrój go na kawałki.
5. Smacznego!