Wygląda jak zwykła kawa mrożona. Ten napój ma dużo białka i syci jak posiłek
Jeśli lubisz słodkie kawy, ale unikasz kalorii słabej jakości, to ta wersja będzie Twoim nowym ulubieńcem. Odżywka białkowa nie tylko podnosi wartość odżywczą napoju, ale też nadaje mu kremową konsystencję i głęboki smak, szczególnie gdy wybierzesz wersję waniliową, karmelową lub czekoladową. To świetna opcja dla zabieganych, którzy chcą zacząć dzień smacznie, lekko i odżywczo.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Ciasto Smerfetka bez pieczenia - fani galaretki je pokochają
Mrożona kawa proteinowa:
Ten przepis na kawę mrożoną to dowód na to, że zdrowe jedzenie wcale nie musi być nudne i skomplikowane. Wystarczy kilka minut i proste składniki, by przygotować coś, co wygląda jak deser z kawiarni, a daje energię i białko lepiej niż większość popularnych śniadań.Jak zrobić deser białkowy? Poznaj prosty przepis na deser z odżywką białkową!
Składniki:
- 1/2-3/4 kubka (80-120 g) kawy,
- 1 porcja (25 g) odżywki białkowej smakowej (np. czekolada, ciasteczka, masło orzechowe lub inna),
- 1/2 szklanki (100 g) mleka 2 proc.,
- 1 garść (80 g) kostek lodu.
Sposób przygotowania:
Krok 1: Przygotuj 1-2 porcje espresso lub 3/4 kubka mocnej kawy. Odstaw do przestudzenia.
Krok 2: W kielichu blendera umieść garść kostek lodu (około 80 g), mleko, smakową odżywkę białkową i kawę (bez fusów). Blenduj, aż do otrzymania masy o jednolitej konsystencji.
Krok 3: Przełóż do kubka.