Sernik ombre z borówkami

Sernikowi w takim wydaniu nie da się odmówić ? Jest po prostu idealny ❤️

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 24 szt. ciasteczka kakaowe
  2. 4 łyżki masło roztopione
  3. 225 g serek śmietankowy
  4. 150 g cukier
  5. 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
  6. 960 ml śmietanka 30%
  7. 1,5 łyżki żelatyna
  8. 1 opakowanie mus z borówek
Sposób przygotowania:

1. Zacznij od przygotowania spodu sernika. W tym celu połącz ze sobą rozkruszone herbatniki oraz roztopione masło. Mieszankę przełóż do formy do pieczenia i wstaw do lodówki na 15 minut.

Obrazek

2. Czas na przygotowanie sernikowego miksu. W misce połącz ze sobą serek śmietankowy, cukier i ekstrakt waniliowy. Dokładnie zmiksuj.

Obrazek

3. Jako kolejne składniki dodaj śmietankę 30% i żelatynę. Ponownie zmiksuj.

Obrazek

4. Podziel powstałą mieszankę na 4 części (jak na zdjęciu poniżej). Następnie dodaj mus borówkowy do 3 misek (przygotujesz go podsmażając ze sobą borówki i 2 łyżki cukru). Do pierwszej miski dodaj jedną łyżkę, do drugiej dwie, a do trzeciej trzy.

Obrazek

5. Na spodzie rozprowadź samą mieszankę serową. Następnie dodaj po kolei każdą mieszankę z borówkami, zaczynając od najmniej intensywnego koloru. Wstaw do lodówki na min. 4 godziny.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Bułgarzy jedzą na śniadanie. Podobną breję robiło się w PRL-u
Bułgarzy jedzą na śniadanie. Podobną breję robiło się w PRL-u
Dodaj 1 łyżkę, aby się nie sklejały. Zobaczyłam, jak robią to w restauracji
Dodaj 1 łyżkę, aby się nie sklejały. Zobaczyłam, jak robią to w restauracji
Takich grzybów nie susz pod żadnym pozorem. Mogą zamienić się w truciznę
Takich grzybów nie susz pod żadnym pozorem. Mogą zamienić się w truciznę
Smakuje jak w szkolnej stołówce. Znajoma kucharka zdradziła, jak gotowało się pomidorówkę
Smakuje jak w szkolnej stołówce. Znajoma kucharka zdradziła, jak gotowało się pomidorówkę
Za każdym razem dodaję do kotletów mielonych. Wychodzą mięciutkie i soczyste jak w mlecznym barze
Za każdym razem dodaję do kotletów mielonych. Wychodzą mięciutkie i soczyste jak w mlecznym barze
Teściowa zawsze trzyma się tej zasady, jak robi skwarki. Podaje do pierogów lub na smalec
Teściowa zawsze trzyma się tej zasady, jak robi skwarki. Podaje do pierogów lub na smalec
Ani ziemniak, ani batat. Na zdrowe i chrupiące frytki sprawdzi się inne warzywo
Ani ziemniak, ani batat. Na zdrowe i chrupiące frytki sprawdzi się inne warzywo
Odkąd mam ten przepis, nie kupuję ciastek w sklepie. Cała rodzina chwali aż miło
Odkąd mam ten przepis, nie kupuję ciastek w sklepie. Cała rodzina chwali aż miło
Żółtko zmieniło kolor po ugotowaniu? Sprawdź, o czym to świadczy
Żółtko zmieniło kolor po ugotowaniu? Sprawdź, o czym to świadczy
Różowe śliwki dwa razy droższe niż węgierki. Sprawdziłam, czy warto tyle zapłacić
Różowe śliwki dwa razy droższe niż węgierki. Sprawdziłam, czy warto tyle zapłacić
Zupa, której nie odmówisz. Tak pyszna i rozgrzewająca, że będziesz jeść miskę za miską
Zupa, której nie odmówisz. Tak pyszna i rozgrzewająca, że będziesz jeść miskę za miską
Zawsze dodaję do mielonych tę przyprawę. Świetnie podkreśla i wydobywa smak mięsa
Zawsze dodaję do mielonych tę przyprawę. Świetnie podkreśla i wydobywa smak mięsa