Sernik ombre z borówkami

Sernikowi w takim wydaniu nie da się odmówić ? Jest po prostu idealny ❤️

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 24 szt. ciasteczka kakaowe
  2. 4 łyżki masło roztopione
  3. 225 g serek śmietankowy
  4. 150 g cukier
  5. 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
  6. 960 ml śmietanka 30%
  7. 1,5 łyżki żelatyna
  8. 1 opakowanie mus z borówek
Sposób przygotowania:

1. Zacznij od przygotowania spodu sernika. W tym celu połącz ze sobą rozkruszone herbatniki oraz roztopione masło. Mieszankę przełóż do formy do pieczenia i wstaw do lodówki na 15 minut.

Obrazek

2. Czas na przygotowanie sernikowego miksu. W misce połącz ze sobą serek śmietankowy, cukier i ekstrakt waniliowy. Dokładnie zmiksuj.

Obrazek

3. Jako kolejne składniki dodaj śmietankę 30% i żelatynę. Ponownie zmiksuj.

Obrazek

4. Podziel powstałą mieszankę na 4 części (jak na zdjęciu poniżej). Następnie dodaj mus borówkowy do 3 misek (przygotujesz go podsmażając ze sobą borówki i 2 łyżki cukru). Do pierwszej miski dodaj jedną łyżkę, do drugiej dwie, a do trzeciej trzy.

Obrazek

5. Na spodzie rozprowadź samą mieszankę serową. Następnie dodaj po kolei każdą mieszankę z borówkami, zaczynając od najmniej intensywnego koloru. Wstaw do lodówki na min. 4 godziny.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
NIE WYCHODŹ JESZCZE! MAMY COŚ SPECJALNIE DLA CIEBIE 🎯