Sernik truskawkowy bez pieczenia

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie sernika truskawkowego bez pieczenia. Jest przepyszny!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 2 szklanki truskawki umyte i obrane
  2. 1/2 szklanki serek śmietankowy
  3. 1/2 szklanki jogurt naturalny
  4. 3/4 szklanki śmietanka 30%
  5. 1 1/2 łyżki sok z cytryny
  6. 6 1/2 łyżkek cukier puder
  7. 2 łyżeczki żelatyna
  8. 3/4 szklanki herbatniki zmielone
  9. 2 łyżki masło roztopione
  10. 1 szt. galaretka truskawkowa
Sposób przygotowania:

1. 1/3 ilości truskawek pokrój na 4 części. Resztę truskawek przekrój na pół. Truskawki pocięte na 4 części wsyp do miski i dodaj do nich 4 łyżki cukru puder i 1/2 łyżki soku z cytryny. Włóż miseczkę do mikrofali na 3 minuty.

Obrazek

2. Do miski włóż serek śmietankowy, jogurt naturalny, śmietankę 30%, 1 łyżkę soku z cytryny, 2,5 łyżki cukru pudru i żelatynę. Dobrze wymieszaj. Następnie dodaj truskawkową mieszankę i ponownie wymieszaj.

Obrazek

3. Wymieszaj ze sobą zmielone herbatniki oraz roztopione masło i przesyp do okrągłej blaszki. Wygładź wierzch, a następnie wylej zawartość miski. Włóż blaszkę do lodówki, aż do związania.

Obrazek

4. Na wierzchu sernika ułóż odłożone wcześniej części truskawek, a następnie wylej na nie galaretkę. Włóż do lodówki, aż do związania galaretki.

Obrazek

5. Kiedy galaretka się zwiąże, wyjmij blaszkę z lodówki i pokrój sernik na kawałki. Jeżeli masz ochotę, możesz posypać go z wierzchu cukrem pudrem.

Obrazek
6. Smacznego!

Wybrane dla Ciebie

Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik
To śniadanie to zastrzyk stabilnej energii. Z sezonowym warzywem smakuje jeszcze lepiej
To śniadanie to zastrzyk stabilnej energii. Z sezonowym warzywem smakuje jeszcze lepiej
Babcia Hela dodaje 3 łyżki do ciasta na pierogi. Wychodzi mięciutkie i nie pęka w czasie gotowania
Babcia Hela dodaje 3 łyżki do ciasta na pierogi. Wychodzi mięciutkie i nie pęka w czasie gotowania
Do ciasta kokosowego dodaje sezonowe owoce. Każdy pyta, skąd pomysł na ten deser
Do ciasta kokosowego dodaje sezonowe owoce. Każdy pyta, skąd pomysł na ten deser
Takie masło babcie najczęściej używają do smażenia. Czy faktycznie nadaje się do wszystkiego?
Takie masło babcie najczęściej używają do smażenia. Czy faktycznie nadaje się do wszystkiego?
Łączę kilka tanich składników i mam pyszne kotlety na piątek. Nie nadążam ze smażeniem, tak szybko znikają
Łączę kilka tanich składników i mam pyszne kotlety na piątek. Nie nadążam ze smażeniem, tak szybko znikają
Kup "na próbę". Skórka może zniechęcić, ale to owoc idealny dla sercowców
Kup "na próbę". Skórka może zniechęcić, ale to owoc idealny dla sercowców