Sernik z brzoskwiniami to sprawdzony przepis na udane ciasto na każdą okazję. Zresztą już za chwilę sama się o tym przekonasz 😉 Ślinka cieknie od samego patrzenia ❤️
Pyszności
Nasza forma ma 26 cm średnicy. Przepis na polewę znajdziesz tutaj.
Składniki:
1 puszka brzoskiwnie
1 szkl. polewa czekoladowa
500 g serek śmietankowy
5 szt. jajka
1/2 szkl. cukier
100 g masło roztopione
80 g budyń waniliowy
Sposób przygotowania:
1. Cały proces rozpocznij od połączenia jajek i cukru. Jako kolejne składniki dodaj serek śmietankowy, roztopione masło,
2. ...ekstrakt i budyń waniliowy. Dokładnie połącz wszystkie składniki
3. Umieść w formie (wyłożonej papierem do pieczenia) połowę serowej mieszanki. Teraz poukładaj brzoskwinie i dodaj kolejną porcję masy.
4. Formę z sernikiem umieść w większej blaszce, do której dodaj 1,5 szklanki wody. W takich warunkach piecz sernik przez 15 minut w temperaturze 170 stopni Celsjusza. Następnie zmniejsz temperaturę do 130 stopni i piecz ciasto jeszcze przez godzinę.
5. W międzyczasie przygotuj polewę czekoladową. Na wierzchu udekoruj brzoskwinią.