Sernik z Raffaello i Ferrero Rocher

Sernik z kulkami to nasza najnowsza miłość ❤️  Jest mega smaczny, bardzo prosty w przygotowaniu i do tego genialnie się prezentuje. Prawdziwy sztos!

Obrazek
Pyszności

Masę sernikową przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Składniki:

Masa

  1. 1 kg twaróg mielony
  2. 3 szt. jajka
  3. 6 szt. żółtka
  4. 1/2 szkl. cukier
  5. 200 g śmietana 18%

Polewa

  1. 300 g czekolada gorzka
  2. 500 ml śmietanka 30% gorąca

Dodatki

  1. ok. 35 szt. ferrero rocher
  2. ok. 35 szt. raffaello

Spód

  1. 1 opakowanie ciastka owsiane
  2. 100 g masło roztopione

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od połączenia pokruszonych ciastek i roztopionego masła. Z powstałej mieszani uformuj spód ciasta i wstaw do lodówki.

Obrazek

2. W międzyczasie przygotuj serową mieszankę w blenderze. W urządzeniu powinny znaleźć się: twaróg, śmietana, cukier, jajka i żółtka.

Obrazek

3. Mieszankę z blendera przelej do formy do pieczenia. Następnie wrzuć połowę raffaello oraz ferrero rocher i wstaw do piekarnika na 60 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obrazek

4. W międzyczasie przygotuj polewę czekoladową, łącząc ze sobą gorzką czekoladę i gorącą śmietankę. Po ostudzeniu sernika rozprowadź polewę na serniku.

Obrazek

5. Teraz ułóż pionowe rzędy z raffaello i ferrero rocher. Po czym wstaw do lodówki do schłodzenia.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Kroje w paski i mieszam z majonezem. O wiele szybsza i smaczniejsza od jarzynowej
Kroje w paski i mieszam z majonezem. O wiele szybsza i smaczniejsza od jarzynowej
Do śliwek dorzucam garść przypraw. Nudny kompot zamienia się w pyszny napój
Do śliwek dorzucam garść przypraw. Nudny kompot zamienia się w pyszny napój
Zawsze robię na Wszystkich Świętych. W tym roku sięgnę po przepis Magdy Gessler
Zawsze robię na Wszystkich Świętych. W tym roku sięgnę po przepis Magdy Gessler
Zrób więcej i zamroź. Pyszny deser wyczarujesz w trzy minuty
Zrób więcej i zamroź. Pyszny deser wyczarujesz w trzy minuty
Podaj jak pizzę lub do sałatki. W kuchni polskiej znane od średniowiecza
Podaj jak pizzę lub do sałatki. W kuchni polskiej znane od średniowiecza
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom