Śliwki na kruszonce

Sezon na śliwki w pełni. Stąd też przepis na śliwki na kruszonce, które sprawdzą się zarówno w formie deseru, jak i śniadania.

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Podstawowe składniki

  1. 2 szkl. otręby owsiane
  2. 1 szkl. mąka migdałowa
  3. 1/3 szkl. syrop klonowy
  4. 1/3 szkl. olej kokosowy
  5. 1 łyżeczka cynamon
  6. 1 szczypta sól

Śliwki

  1. 5-6 szt. śliwki pluot
  2. 1/3 szkl. syrop klonowy

Dodatki

  1. 1/2 szkl. orzechy pistacjowe

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą: otręby owsiane, mąkę migdałową, syrop klonowy...

Obrazek

2. cynamon, olej kokosowy i sól. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

3. Z powstałej mieszanki stwórz spód.

Obrazek

4. Śliwki podziel na mniejsze kawałki. Następnie połącz je na patelni z syropem klonowym.

Obrazek

5. Po czym przełóż do formy do pieczenia. Na wierzchu rozsyp orzechy pistacjowe.

Obrazek

6. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Dodaję do sałatki z buraków. Z kotletem smakuje 1000 razy lepiej niż ćwikła
Dodaję do sałatki z buraków. Z kotletem smakuje 1000 razy lepiej niż ćwikła
Robię na lunch do pracy. Po południu nie myślę tylko o obiedzie na szybko
Robię na lunch do pracy. Po południu nie myślę tylko o obiedzie na szybko
Dodatki, które walczą z infekcją. Piklami w tej marynacie zajadamy się całą zimę
Dodatki, które walczą z infekcją. Piklami w tej marynacie zajadamy się całą zimę
Przepis na te pyszne bułeczki przywiozłem ze Szwecji. Cynamonki mogą już dla mnie nie istnieć
Przepis na te pyszne bułeczki przywiozłem ze Szwecji. Cynamonki mogą już dla mnie nie istnieć
Najłatwiejszy przepis na jabłka do słoika. Pamiętaj tylko o jednym
Najłatwiejszy przepis na jabłka do słoika. Pamiętaj tylko o jednym
Wygląda dziwnie, ale wprawieni grzybiarze wiedzą, że jest pyszny. W tym wydaniu smakuje jak poezja
Wygląda dziwnie, ale wprawieni grzybiarze wiedzą, że jest pyszny. W tym wydaniu smakuje jak poezja
Zrobiliśmy w panierce na obiad. Wyszły tak pyszne, że zjadłam razem z ogonkami
Zrobiliśmy w panierce na obiad. Wyszły tak pyszne, że zjadłam razem z ogonkami
Sok z cytryny dodaje się do sałatek nie tylko dla smaku. Oto dlaczego warto to robić
Sok z cytryny dodaje się do sałatek nie tylko dla smaku. Oto dlaczego warto to robić
Nikt nie uwierzy, że parówki mogą tak smakować. Zanurzam w cieście i układam na patelni
Nikt nie uwierzy, że parówki mogą tak smakować. Zanurzam w cieście i układam na patelni
Najlepsze ciasto na świecie. Polski wypiek okazał się bezkonkurencyjny
Najlepsze ciasto na świecie. Polski wypiek okazał się bezkonkurencyjny
Mdłe i rozgotowane mięso zamienia się w obiadowy hit. Wyciągam z rosołu i robię soczyste kotleciki
Mdłe i rozgotowane mięso zamienia się w obiadowy hit. Wyciągam z rosołu i robię soczyste kotleciki
Hiszpanie nie marnują ani okruszka. Czerstwy chleb zamienia się w śniadanie jak z restauracji
Hiszpanie nie marnują ani okruszka. Czerstwy chleb zamienia się w śniadanie jak z restauracji