Śliwki na kruszonce

Sezon na śliwki w pełni. Stąd też przepis na śliwki na kruszonce, które sprawdzą się zarówno w formie deseru, jak i śniadania.

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Podstawowe składniki

  1. 2 szkl. otręby owsiane
  2. 1 szkl. mąka migdałowa
  3. 1/3 szkl. syrop klonowy
  4. 1/3 szkl. olej kokosowy
  5. 1 łyżeczka cynamon
  6. 1 szczypta sól

Śliwki

  1. 5-6 szt. śliwki pluot
  2. 1/3 szkl. syrop klonowy

Dodatki

  1. 1/2 szkl. orzechy pistacjowe

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą: otręby owsiane, mąkę migdałową, syrop klonowy...

Obrazek

2. cynamon, olej kokosowy i sól. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

3. Z powstałej mieszanki stwórz spód.

Obrazek

4. Śliwki podziel na mniejsze kawałki. Następnie połącz je na patelni z syropem klonowym.

Obrazek

5. Po czym przełóż do formy do pieczenia. Na wierzchu rozsyp orzechy pistacjowe.

Obrazek

6. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Zapytałam 4 szefów kuchni, która dynia jest najlepsza na jesień. Powtarzali jedną odmianę
Zapytałam 4 szefów kuchni, która dynia jest najlepsza na jesień. Powtarzali jedną odmianę
Azerbejdżańskie pierogi to moje najnowsze odkrycie kulinarne. Robię je częściej niż ruskie
Azerbejdżańskie pierogi to moje najnowsze odkrycie kulinarne. Robię je częściej niż ruskie
Kapusta kiszona po góralsku to hit. Świetnie rozgrzewa i smakuje obłędnie
Kapusta kiszona po góralsku to hit. Świetnie rozgrzewa i smakuje obłędnie
W Polsce nikt nie je tego mięsa. Zdrowsze niż wołowina i dobre dla sercowców
W Polsce nikt nie je tego mięsa. Zdrowsze niż wołowina i dobre dla sercowców
To najgorsze miejsce do przechowywania mąki. Przez to szybciej się psuje
To najgorsze miejsce do przechowywania mąki. Przez to szybciej się psuje
Dziadek jadł codziennie na kanapce. Dziś wielu wykrzywia na sam widok
Dziadek jadł codziennie na kanapce. Dziś wielu wykrzywia na sam widok
Ugryzłeś świeżego ananasa, a usta zaczęły boleć i szczypać? Oto co może być powodem
Ugryzłeś świeżego ananasa, a usta zaczęły boleć i szczypać? Oto co może być powodem
Zamiast bigosu, zrób papet. W Szwajcarii to duma regionu
Zamiast bigosu, zrób papet. W Szwajcarii to duma regionu
Dodaję do bigosu, gdy nie mam suszonych śliwek. Goście i tak chwalą wniebogłosy
Dodaję do bigosu, gdy nie mam suszonych śliwek. Goście i tak chwalą wniebogłosy
Algierska zupa rozgrzeje jak szalona. Bez makaronu i ryżu, a syci na długo
Algierska zupa rozgrzeje jak szalona. Bez makaronu i ryżu, a syci na długo
Najlepszy przepis na maślane rogaliki. Wychodzą mięciutkie jak gąbeczka
Najlepszy przepis na maślane rogaliki. Wychodzą mięciutkie jak gąbeczka
Biorę arkusz i zawijam na części. Przekąska lepsza niż nudne kanapki
Biorę arkusz i zawijam na części. Przekąska lepsza niż nudne kanapki